Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού: Ανεπανάληπτο θέαμα – Αυθεντική και αυθόρμητη εκτόνωση χαράς και κεφιού

Μεγάλη Παρέλαση Πατρινού Καρναβαλιού: Ανεπανάληπτο θέαμα - Αυθεντική και αυθόρμητη εκτόνωση χαράς και κεφιού

Ένα ανεπανάληπτο θέαμα και ταυτόχρονα μια αυθεντική και αυθόρμητη εκτόνωση χαράς και κεφιού για τους αναρίθμητους καρναβαλιστές και θεατές που γέμισαν τα πεζοδρόμια της οδού Κορίνθου και την πλατεία Γεωργίου Α΄, ήταν η Μεγάλη Παρέλαση του Πατρινού Καρναβαλιού που εκτόξευσε το θερμόμετρο της διασκέδασης και της φαντασίας στα ύψη.

Το ανθρώπινο ποτάμι, που πλημμύρισε την Πάτρα είχε όλα τα χαρακτηριστικά της παλλαϊκής γιορτής. Οι 60.000 και πλέον καρναβαλιστές παρέδωσαν μαθήματα υψηλής καρναβαλικής παιδείας και με την εξωστρέφεια και τον παλμό τους μετέδωσαν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας γυρίζοντας την πλάτη σε ό,τι βάζει φρένο στη χαρά της ζωής.

Ό,τι μπορούσε να φανταστεί ανθρώπου νους βρέθηκε στο καρναβαλικό πνεύμα τόσο των αρμάτων όσο και των πληρωμάτων λαβαίνοντας απρόοπτες, συναρπαστικές μεταμορφώσεις. Εκτός από τις εξαιρετικές στολές και τα καπέλα, εντυπωσίασαν τα άρματα-οχήματα και οι ευρηματικές-ευφάνταστες κατασκευές που παρουσίασαν τα πληρώματα, προκαλώντας τις θερμές εκδηλώσεις των θεατών.

Στην κορυφή της παρέλασης τα μέλη της Δημοτικής Μουσικής παίζοντας αποκριάτικους σκοπούς και οι μαζορέτες από τη σχολή χορού «KeepDancing» της Μίνας Παναγιωτοπούλου με τη φρεσκάδα τους μάς έδωσαν την πρώτη γεύση για να ακολουθήσουν ο Προπομπός, ο Βασιλιάς Καρνάβαλος («Καρνάβαλος της Παγκοσμιοποίησης»), το άρμα της Βασίλισσας με την Γεωργία Σακκά και η ακολουθία τους (Άνθινο Άρμα, «Smile» εμπνευσμένο από τον παλαιό βωβό κινηματογράφο, οι «Χορευτές του Τσίρκου», ο Τζον Λένον με τα παιδιά των λουλουδιών και της ειρήνης, και τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών «Μωρό Καρνάβαλος», «Ταξίδι με τη φαντασία», «Καρουσέλ», «Φεγγάρι», «Σκυλάκι», «Σαρανταποδαρούσα», «Inguana» και «Τσίρκο»).

Η συνέχεια συναρπαστική σε ένα ατέλειωτο πάρτι με τον χορό και την καρναβαλική έμπνευση των πληρωμάτων να κτυπάνε κόκκινο. Οι αναρίθμητοι καρναβαλιστές με χειμαρρώδη ορμή έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους μιας ξεσηκωτικής μουσικής. Πραγματικά τερμάτισαν το καρναβαλικό κοντέρ σπάζοντας όλα τα ρεκόρ.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων» όρθιος υποδεχόταν και συνέχαιρε με θέρμη τους καρναβαλιστές για την εντυπωσιακή παρουσία τους και τη νεολαία της Πάτρας και όλης της Ελλάδας, την πρωταγωνίστρια του Καρναβαλιού μας που ξέρει να ορθώνει το ανάστημά της, να χαίρεται και να δημιουργεί.

Στο τέλος τα άρματα με τους σοκολατορίχτες έθεσαν το αθάνατο έθιμο του σοκολατοπόλεμου σε πλήρη εξέλιξη αφήνοντας την πιο γλυκιά γεύση στους θεατές.

Αναμφίβολα η Μεγάλη Παρέλαση της Κυριακής ήταν η κορυφαία στιγμή της καρναβαλικής Πάτρας αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι το Πατρινό Καρναβάλι ανήκει σε όλους, ανεξαρτήτως ηλικίας και κοινωνικής προέλευσης. Η Πάτρα πατά στα πόδια της, επιταχύνει και προσπερνά τα προβλήματα ανοίγοντας νέα σελίδα και διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο. Με τον κόσμο της και το Καρναβάλι της δεν έχει να φοβηθεί τίποτα και πορεύεται με σιγουριά.

Με την ολοκλήρωση της Μεγάλης Παρέλασης του Πατρινού Καρναβαλιού, στις 9 το βράδυ όλοι οι δρόμοι οδηγούν στον μόλο της Αγίου Νικολάου όπου χιλιάδες Πατρινοί καρναβαλιστές και επισκέπτες θα συγκεντρωθούν για να αποχαιρετίσουν τη μεγάλη γιορτή της Πάτρας. Εκεί ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης θα κηρύξει την λήξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 και ταυτόχρονα την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού 2025, στο πλαίσιο μιας φαντασμαγορικής τελετής λήξης με την καύση του Καρναβάλου, πλήθος πυροτεχνημάτων, συναυλία των Heaven on Mars και djset από τους δημοφιλείς djs Μιχάλη Τσαουσόπουλο και Κώστα Ζήκο.

Δείτε ακόμα...