Μεγάλη πορεία των συνταξιούχων για πραγματικές αυξήσεις στις συντάξεις

Με το σύνθημα «αυξήσεις στις συντάξεις για ζωή με αξιοπρέπεια» οι συνταξιούχοι, στο πλαίσιο της σημερινής μεγάλης πανελλαδικής κινητοποίησής τους, πραγματοποιούν μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια, στη συνέχεια πέρασε από το υπουργείο Εργασίας όπου τα συνθήματα κατά των περικοπών των συντάξεων δόνησαν την ατμόσφαιρα, ενώ αναμένεται να καταλήξει στην Βουλή, όπου αντιπροσωπεία των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων θα δώσει το υπόμνημα με τα αιτήματά τους στα κόμματα.

Στην πανελλαδική κινητοποίηση συμμετέχει και η Κίνηση για Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ) και η Πανελλήνια Ένωση Απόστρατων Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΕΑΠΣ). Τη σημερινή συγκέντρωση στήριξε η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος.

«Γενναίες αυξήσεις στις συντάξεις τώρα», «Άμεσα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας», αναγράφουν μεταξύ άλλων τα πανό των συνταξιουχικών σωματείων που έχουν φτάσει στην Αθήνα, συμμετέχοντας μαζικά στην πανελλαδική κινητοποίηση.

Στην συγκέντρωση στα Προπύλαια κεντρικός ομιλητής ήταν ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ. Μίλησαν ακόμα ο Ηλίας Ηλιόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων πολιτικών υπαλλήλων του δημοσίου, ο Παντελής Τάτσης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ, ο Σωτήρης Ραυτόπουλος, πρόεδρος των συνταξιούχων σιδηροδρομικών του ΟΣΕ, ο Γιώργος Πεπόνης, από την πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων ΕΛΤΑ και η Γιώτα Τσακούλια, πρόεδρος του πανελλήνιου συλλόγου συνταξιούχων Δικηγόρων.

Απαιτούν:

  • Να δοθούν τώρα που η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, και όχι το 2023, αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις, κύριες και επικουρικές, σε όλο το ποσό των καταβαλλόμενων συντάξεων, μαζί με το ποσό της λεγόμενης προσωπικής διαφοράς.
  • Κατώτατη σύνταξη στα 650 ευρώ, άμεση έκδοση συντάξεων, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις ιδιωτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ.
  • Να αποδοθούν τώρα οι παρακρατημένες συνδρομές στις συνδικαλιστικές οργανώσεις.
  • Να γίνουν προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταργηθούν η αντεργατική – αντιλαϊκή – αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία. Άμεσα μέτρα προστασίας από την ακρίβεια.
Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...