Σύνταγμα: Μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Μεγάλη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος, ενώ την ίδια ώρα στη Βουλή συζητούνταν το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης.

Χιλιάδες εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, γυναίκες, φοιτητές και σπουδαστές στέλνουν ηχηρό μήνυμα ενάντια στο τζογάρισμα εισφορών και συντάξεων με το νομοσχέδιο – έκτρωμα του Χατζηδάκη και ότι δε θα επιτρέψουν να θυσιάσουν τους κόπους και τον ιδρώτα τους στον βωμό του κέρδους. Ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη αλλά και για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που έχουν ψηφίσει διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ. Διεκδικούν επίσης αυξήσεις στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές, επαναφορά της 13ης και της 14ης σύνταξης και όλων των περικοπών που έχουν πραγματοποιηθεί την τελευταία δεκαετία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος δήλωσε:

«Η ασφάλιση είναι κοινωνικό δικαίωμα, δεν είναι τζόγος. Υψώνουμε ανάστημα για να μην ιδιωτικοποιηθεί η επικουρική ασφάλιση.

Απαιτούμε κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ. Αυξήσεις στις συντάξεις και σε όλες τις κοινωνικές παροχές. Να επανέλθει ο 13ος μισθός, η 13η και η 14η σύνταξη και όλες οι περικοπές που έγιναν όλη την τελευταία δεκαετία. Οργανώνουμε, δυναμώνουμε την εργατική-λαϊκή πάλη, αποφασιστικά από δω και πέρα, αλλάζουμε τους αρνητικούς συσχετισμούς».

«Ασφάλιση, υγεία, σύνταξη, δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά», φώναξαν οι εργαζόμενοι στα μπλοκ των σωματείων παίρνοντας τη θέση τους μπροστά στην εξέδρα που στήθηκε απέναντι από τη Βουλή. «Δεν τζογάρουμε τις συντάξεις και την υγεία μας», ξεκαθάρισαν.

«Με το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης η κυβέρνηση κλιμακώνει την επίθεση απέναντι στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων» σημείωσε ο Στάθης Σταθουλόπουλος, πρόεδρος του Συνδικάτου Φαρμάκου Αττικής προσθέτοντας πως «διατρανώνουμε την θέλησή μας ότι δεν θα επιτρέψουμε να περάσει αυτό το νομοσχέδιο, θα παλέψουμε για να το ανατρέψουμε, από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη». Τόνισε πως «από αύριο κλιμακώνουμε τη μάχη για την ικανοποίηση των δικών μας συμφερόντων. Τις ζωές μας εμείς θα τις σώσουμε. Συσπειρωμένοι στα Σωματεία μας, παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργώνουμε κάθε χώρο δουλειάς, συζητάμε με τους εργαζόμενους να συστρατευθούν ενάντια σε κυβερνήσεις και εργοδότες».

«Οι εργαζόμενοι πρέπει τώρα μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα να απαιτήσουμε την ανάκληση όλων των μειώσεων που έχουν επιβληθεί, επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης. Ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Ο μόνος δρόμος είναι οργάνωση και αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για μισθούς και συντάξεις που θα ανταποκρίνονται στις δικές μας σύγχρονες ανάγκες. Καμία ανοχή, καμία αναμονή. Παλεύουμε για δημόσια, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση» επισήμανε η Γιώτα Κίτσου, γγ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ).

Δείτε ακόμα...