Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητροπάνο στο γήπεδο Πανιωνίου

EUROKINISSI

Μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη Δημήτρη Μητροπάνο πραγματοποιείται στο κατάμεστο γήπεδο του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, με χιλιάδες ανθρώπους που παραβρίσκονται για να τιμήσουν τον μεγάλο λαϊκό καλλιτέχνη.  

Στη μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο παρευρίσκεται ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος έκανε την εξής δήλωση: 

«Με αυτή τη συναυλία σήμερα τιμάμε τον Δημήτρη Μητροπάνο, μια μεγάλη λαϊκή αυθεντική φωνή, που μας συντρόφευσε, μας συντροφεύει και θα συνεχίσει να μας συντροφεύει στις αγωνίες, στις χαρές και στις λύπες, στα γλέντια, αλλά και στον καθημερινό αγώνα με το ΚΚΕ για να επικρατήσει το δίκιο του μόχθου του λαού μας, του λαού της βιοπάλης». 

«Βαδίζαμε μαζί στον ίδιο δρόμο»

Το άνοιγμα της συναυλίας έκανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που σημείωσε:

«Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι, σας καλωσορίζουμε στη σημερινή μας συναυλία. Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τον χαμό του αγαπημένου μας Δημήτρη Μητροπάνου και η ΚΕ του ΚΚΕ με την οικογένειά του νιώθαμε την ανάγκη να διοργανώσουμε αυτή τη συναυλία από κοινού. Μια συναυλία τιμής για τον ερμηνευτή που έβαλε τη σφραγίδα του με τις δωρικές του ερμηνείες στο σύγχρονο ελληνικό τραγούδι, στο σύγχρονο λαϊκό τραγούδι.

Με τον Δημήτρη Μητροπάνο βαδίζαμε μαζί στον ίδιο δρόμο, σταθερά και ακλόνητα. Ο ίδιος τίμησε με την παρουσία του εκδηλώσεις του Κόμματος και τα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του “Οδηγητή” όλα τα χρόνια.

Την ίδια αυτή τιμή θέλουμε να του ανταποδώσουμε με τη σημερινή μας συναυλία. Και παρά τη μεγάλη μας χαρά, το καθήκον της πραγματοποίησής της ήταν σύνθετο. Γιατί έπρεπε να επιλεγούν μόλις μερικά τραγούδια από τα εκατοντάδες που σφράγισε με τη φωνή του. 45 τραγούδια λοιπόν. Τόσα θα ακούσουμε. Τραγούδια από όλη την γκάμα του ελληνικού ρεπερτορίου, κυρίως όμως τραγούδια λαϊκά. Και αρκεί να σκεφτεί κανείς πόσα ακόμα δεν χώρεσαν στη συναυλία μας για να δει το μέγεθος του Δημήτρη Μητροπάνου.

Θα απολαύσουμε λοιπόν τραγούδια πολλών σημαντικών Ελλήνων συνθετών και στιχουργών, τραγούδια που το καθένα έχει αφήσει το στίγμα του στην ελληνική δισκογραφία. Και είμαστε σίγουροι πως το καθένα μιλάει ξεχωριστά στην καρδιά και το μυαλό όλων μας με τη δωρική, περήφανη φωνή του Μητροπάνου. Σήμερα θα τα ακούσουμε από εφτά εξαίρετους καλλιτέχνες – ερμηνευτές που όλοι έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: Νιώθουν απέραντο σεβασμό και αγάπη για τον Δημήτρη Μητροπάνο.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Σήμερα είμαστε όλοι εδώ. Η οικογένειά του, οι συνεργάτες του που ήταν μια δεύτερη οικογένεια και το Κόμμα του. Θα τραγουδήσουμε, θα χορέψουμε, θα διασκεδάσουμε, θα συγκινηθούμε. Θα φτάσουμε “στης ψυχής το παρακάτω” όπως λέει και ο τίτλος της συναυλίας μας.

Θα κάνουμε μία συναυλία για αυτόν σαν να είναι εδώ. Θα τραγουδήσουμε για εκείνον. Καλή ακρόαση και καλή διασκέδαση».

Βίντεο για την κοινή πορεία του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη με το ΚΚΕ

Από τα παιδικά χρόνια του Δημήτρη Μητροπάνου στη συνοικία της Αγιάς Μονής Τρικάλων και τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειάς του ξεκίνησε το βίντεο που προβλήθηκε προς τιμήν του μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη στο ξεκίνημα της συναυλίας. Το βίντεο διατρέχει τη σχέση του Δημήτρη Μητροπάνου με το ΚΚΕ και το κίνημα στη χώρα μας.

Συνάντηση του Δ. Κουτσούμπα με τους καλλιτέχνες

Με τη σύζυγο του Δημήτρη Μητροπάνου, Βένια, με την κόρη τους, καθώς και με τους συντελεστές της συναυλίας συναντήθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Φτάνοντας στο γήπεδο του Πανιωνίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ βρέθηκε πίσω από την εξέδρα.

Λίγο πριν η σκυτάλη περάσει σε αγαπημένες μελωδίες και τραγούδια που έγιναν γνωστά και αγαπητά μέσα από τη φωνή του μεγάλου ερμηνευτή, αντάλλαξε θερμά λόγια με όλους όσοι συνέβαλαν στην προετοιμασία της όμορφης βραδιάς.

Έντυπο αφιέρωμα της ΚΝΕ

Στο πλαίσιο της μεγάλης συναυλίας για τον Δημήτρη Μητροπάνο η Οργάνωση Περιοχής Αττικής της ΚΝΕ τιμά με ακόμη έναν ξεχωριστό τρόπο τη μνήμη και την προσφορά του.

Δημιούργησε ένα όμορφο ολιγοσέλιδο έντυπο αφιέρωμα με στιγμές από τη ζωή του αξέχαστου ερμηνευτή.

Συγκεκριμένα, οι διανθισμένες με φωτογραφικό υλικό σελίδες του αφιερώματος περιλαμβάνουν τη μεγάλη μουσική διαδρομή του καλλιτέχνη, την ξεχωριστή σχέση με το ΚΚΕ και βέβαια τις φορές που καθήλωσε με τις εμφανίσεις του στο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «ΟΔΗΓΗΤΗ».

Το αφιέρωμα διατίθεται από τα μέλη της ΚΝΕ κατά τη διάρκεια της συναυλίας και έχει γίνει ήδη ανάρπαστο.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...