Μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα: Ο αγώνας συνεχίζεται «για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά»

Ένα μεγάλο και καθαρό μήνυμα ότι ο αγώνας, για να μείνει το νομοσχέδιο-έκτρωμα στα χαρτιά, συνεχίζεται, έστειλαν φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι που συμμετείχαν στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή, το απόγευμα της Πέμπτης.

Λίγο μετά τις 4.30 μ.μ. ξεκίνησε η συγκέντρωση στα Προπύλαια, στην οποία καλούσαν φοιτητικοί σύλλογοι. Με τα πανό τους οι σύλλογοι πρόβαλαν τη διεκδίκηση «να ξαναγίνουμε φοιτητές» και απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Λίγο νωρίτερα δεκάδες φοιτητές που συσπειρώνονται στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών, ξεδίπλωσαν πανό μπροστά από τη Βουλής, με το σύνθημα «Δεν θα εφαρμοστεί», στέλνοντας και με αυτό τον τρόπο το μήνυμα ότι θα φροντίσουν με τον αγώνα τους το απαράδεκτο νομοσχέδιο των ταξικών φραγμών και της καταστολής να μείνει στα χαρτιά.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε δυναμική πορεία, στην οποία ξεχώρισαν τα συνθήματα «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η  αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω οι κάμερες απ’ όλες τις σχολές».

Έξω από τη Βουλή, η πορεία των φοιτητών ενώθηκε με τους υπόλοιπους συγκεντρωμένους. Εκεί βρίσκονταν ήδη εκπαιδευτικοί, μετά από κάλεσμα των σωματείων τους (ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ, Πρωτοβουλία Αναπληρωτών), μαθητές που συσπειρώνονται στην Συντονιστική Επιτροπή της Αθήνας, σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ και εργαζόμενοι στα πανεπιστήμια και σε άλλους κλάδους. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε και ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρήστος Κατσώτης, εκφράζοντας τη συμπαράσταση του κόμματος στα δίκαια αιτήματα των διαδηλωτών.

Ξεχωριστή στιγμή του συλλαλητηρίου ήταν όταν διαβάστηκε κοινό κάλεσμα Φοιτητικών Συλλόγων της Ελλάδας και 26 Φοιτητικών Συλλόγων της Τουρκίας για κοινό αγώνα στη βάση των κοινών προβλημάτων, αποδεικνύοντας ότι τους λαούς δεν τους χωρίζει τίποτα. Αντίθετα τους ενώνουν τα κοινά προβλήματα!


Δείτε ακόμα...