Μεγάλο συλλαλητήριο χθες στο Σύνταγμα για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του

Μαζικό συλλαλητήριο «για την προστασία της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων του» έγινε το απόγευμα της Τρίτης στο Σύνταγμα.

«Ασφάλεια – υγεία – σύνταξη – δουλειά, δε θα τα χαρίσουμε στα αφεντικά» και «Συμβάσεις κλαδικές-αυξήσεις των μισθών, είναι η απαίτηση των εργατών» είναι τα συνθήματα με τα οποία διαμαρτυρήθηκαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γυναίκες και συνταξιούχοι, στο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και φορείς. Βασικό αίτημα είναι να μην μείνει κανείς χωρίς αξιοπρεπές εισόδημα και να υπάρξει ουσιαστική προστασία των ανέργων.

Μπροστά από τη Βουλή κατήγγειλαν το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, αλλά και το συνδικαλιστικό νόμο που παρέδωσε ο ΣΕΒ στην κυβέρνηση. Παράλληλα, οι διαδηλωτές κρατούν πανό που απαιτεί να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις.

Ο λαός ζητά άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων και για τους χώρους δουλειάς, ενώ, για ακόμη μια φορά, ζητήθηκε ενίσχυση του δημοσίου συστήματος Υγείας με μόνιμες προσλήψεις και επίταξη όλων των ιδιωτικών ΜΕΘ.

Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, όπου έκανε δήλωση

Χαιρετισμό στο συλλαλητήριο απήυθυνε ο Χαρίτος Γκιλάκης, εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής μαθητών Αθήνας, ο Αχιλλέας Ζορμπάς, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ, ο Γιώργος Στεφανάκης, πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, ο Γιάννης Αναγνώστου πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ο Νίκος Παπαγεωργίου, μέλος της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό Τουρισμό και μέλος της Διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, ο Σπύρος Ρεβύθης πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του μετρό (ΣΕΛΜΑ) και ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ και Πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Φθιώτιδας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...