Μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο με την αποστολή και μαχητικών αεροσκαφών ζήτησε ο Ζελένσκι

Σύνοδος κορυφής ΕΕ με τη συμμετοχή του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι

Μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στον πόλεμο με την αποστολή και μαχητικών αεροσκαφών ζήτησε στη διά ζώσης ομιλία του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ανέφερε πως «χρειαζόμαστε πυροβολικό, πυρομαχικά, σύγχρονα άρματα μάχης, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, σύγχρονα μαχητικά αεροσκάφη». Παράλληλα ζήτησε να επιταχυνθεί η ενταξιακή διαδικασία της Ουκρανίας στην ΕΕ.

“Καλωσήρθες στην ΕΕ, καλωσήρθες στο σπίτι σου», καλωσόρισε τον Βλαντιμίρ Ζελένσκι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Από την πλευρά του ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής υποσχέθηκε περαιτέρω βοήθεια προς το Κίεβο λέγοντας πως η Γερμανία «ήταν ως τώρα η χώρα που παρείχε τη μεγαλύτερη υποστήριξη αναφορικά με τις αποστολές όπλων» αποφεύγοντας να τοποθετηθεί για το ενδεχόμενο μελλοντικής αποστολής και μαχητικών αεροσκαφών.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμ. Μακρόν δήλωσε ότι «αυτό που έχει σημασία είναι να είμαστε συλλογικά αποτελεσματικοί, και να έχουμε μια στρατηγική που επιτρέπει να επανέλθουμε σε μια βιώσιμη ειρήνη, δηλ. ειρήνη που σέβεται την Ουκρανία στα δικαιώματα και στα σύνορά της, ειρήνη που σέβεται τη δικαιοσύνη δεδομένων των εγκλημάτων που έχουν διαπραχθεί, ειρήνη που επιτρέπει να οικοδομηθεί ένα πλαίσιο βιώσιμης ασφάλειας για την Ευρώπη μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...