Μεντβέντεφ: Σε παγκόσμια σύγκρουση με πυρηνικά όπλα ωθεί η Δύση

Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat
Φώτο Αρχείου / Διηπειρωτικός Πυρηνικός Πύραυλος της Ρωσίας RS-28 Sarmat / Πηγή: Russian Army

Μόνο η πλήρης και οριστική νίκη της Ρωσίας στην Ουκρανία θα εγγυηθεί την προστασία από μια παγκόσμια σύγκρουση με πυρηνικά όπλα, στην οποία η Δύση ωθεί τον κόσμο, δήλωσε την Τρίτη στο κανάλι του στο Telegram ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Οι δυτικές χώρες σπρώχνουν τον κόσμο σε έναν παγκόσμιο πόλεμο. Μόνο η πλήρης και τελική νίκη της Ρωσίας θα αποτελέσει εγγύηση έναντι μιας παγκόσμιας σύγκρουσης», είπε απαντώντας στον ισχυρισμό των νατοϊκών χωρών ότι «δεν μπορεί να επιτραπεί στη Ρωσία να κερδίσει τον πόλεμο».

…εάν δεν κερδίσει η Ρωσία, τότε, προφανώς, θα νικήσει η Ουκρανία. Στόχος της Ουκρανίας στον πόλεμο, που κήρυξε το καθεστώς του Κιέβου, είναι η ανάκτηση όλων των εδαφών που ανήκαν στο παρελθόν σε αυτήν. Με άλλα λόγια, οι περιοχές που προσαρτήθηκαν από τη Ρωσία. Αυτό αποτελεί απειλή για την ύπαρξη του κράτους μας και την κατάρρευση της σημερινής Ρωσίας

Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αναπληρωτής επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας

Ο Μεντβέντεφ συμπλήρωσε ότι μια τέτοια πιθανότητα ήταν ένας άμεσος λόγος για τη χρήση της παραγράφου 19 του στρατηγικού δόγματος της Ρωσίας, αναφορικά με την πυρηνική αποτροπή. «Ποιος σχεδιάζει μια πυρηνική σύγκρουση στην πραγματικότητα; Τι είναι αυτό, αν όχι μια άμεση πρόκληση ενός παγκόσμιου πολέμου με τη χρήση πυρηνικών όπλων;» είπε. Σ

Υπενθυμίζεται ότι η παράγραφος 19 του στρατηγικού δόγματος, προβλέπει τη χρήση πυρηνικών όπλων, αν υπάρξουν αξιόπιστες πληροφορίες για χτύπημα σε εδάφη της Ρωσίας ή των συμμάχων της, με τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων, πυρηνικών όπλων ή άλλων τύπων όπλων μαζικής καταστροφής, καθώς και πλήγμα σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσίας. Επιπλέον, η παράγραφος 19 αναφέρει μεταξύ αυτών των προϋποθέσεων μια επιθετική ενέργεια κατά της Ρωσίας με τη χρήση συμβατικών όπλων που θέτουν σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του κράτους.

(Πηγή: TASS)

Δείτε ακόμα...