Μέρα πανελλαδικής δράσης για την Υγεία: Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

Το alt.gr, συνεχίζοντας το ρεπορτάζ με αφορμή τη Μέρα Πανελλαδικής Δράσης για την Υγεία, ταξιδεύει σε πόλεις της Ελλάδας.

Στόχος να μεταδώσουμε την προσπάθεια που κάνουν από το πρωί εργαζόμενοι και υγειονομικοί μέσα από τις οργανώσεις τους πανελλαδικά.

Την προσπάθεια που κάνει ο λαός της χώρας μας ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ, με σύνθημα “Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού”.

Θεσσαλονίκη

Κινητοποίηση πραγματοποίησαν εργαζόμενοι και συνταξιούχοι στο Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανέγραφε κι ένα αναρτημένο πανό, “διεκδικούμε για την υγεία και τη ζωή μας μαζικές προσλήψεις, πλήρη επίταξη ιδιωτικού τομέα, ατομικά μέτρα προστασίας”.

Κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις έγιναν και σε άλλα νοσοκομεία της πόλης, όπως το Ιπποκράτειο, το Γ. Ν. Παπανικολάου κ.α.

Κομοτηνή

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής πραγματοποίησε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την πύλη του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. 

Χαρακτηριστικά τα συνθήματα που ακούστηκαν. “Κανένας μόνος στην επιδημία, αγώνας για δημόσια και δωρεάν υγεία”. “Ανοίξτε τις ΜΕΘ στα νοσοκομεία, τέρμα πια στην ανθρωποθυσία”.

Από την ΕΝΙΔΥΚ μίλησε ο Ευαγγελόπουλος Βαγγέλης, πρόεδρος του ΔΣ, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Στεκόμαστε δίπλα στο υγειονομικό προσωπικό, ενώνουμε τη φωνή μας με τη δικοί τους και απαιτούμε από την Κυβέρνηση εδώ και τώρα να προχωρήσει:

  • Σε μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
  • Σε πλήρη επίταξη άνευ όρων του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Σε πλήρη κάλυψη των αναγκών σε Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους του υγειονομικούς.”

Πύργος

Παρέμβαση με πανό έκανε αντιπροσωπεία σωματείων του Ν. Ηλείας στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για την Υγεία.

Το μήνυμα του πανό ήταν: “Η φωνή των μάχιμων υγειονομικών είναι φωνή όλων μας. Aπαιτούμε: άμεση πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού”. 

Αγρίνιο

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου πραγματοποίησε συμβολική κινητοποίηση στον ΕΟΠΥΥ Αγρινίου, αναδεικνύοντας τα αιτήματα  για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ( Π.Φ.Υ.).

Επιδόθηκε υπόμνημα στο Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ από τον Πρόεδρο του Ε.Κ.Α. Κατσιγιάννη Μιχάλη για να διαβιβαστεί στις αρμόδιες υπηρεσίες με τα αιτήματα : 

  • Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας  για όλο το προσωπικό, υγειονομικό – εργαζόμενους.
  • Μαζικές προσλήψεις για να καλύπτονται οι πάγιες ανάγκες  και οι έκτακτες λόγω πανδημίας .
  • Να καλυφτούν  όλα  τα κέντρα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  με τον κατάλληλο εξοπλισμό .
  • Επίταξη όλων των δομών ιδιωτικής παροχής  υγείας  και ένταξή τους  στο δημόσιο σχεδιασμό .
  • Όχι  στην αποψίλωση της Π.Φ.Υ.
  • Να λυθεί το πρόβλημα με τα ραντεβού των ασθενών.

Νάουσα

Κινητοποίηση έξω από το Νοσοκομείο Νάουσας πραγματοποιήθηκε σήμερα από υγειονομικούς και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας

Εκπρόσωπος το Εργατικού Κέντρου υπογράμμισε πως «το νοσοκομείο και το ΙΚΑ στην πόλη μας όλα αυτά τα χρόνια και μέχρι σήμερα βογκάνε από ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό, βοηθητικό προσωπικό και εξοπλισμό. Δεν υπάρχει πνευμονολόγος ούτε σε νοσοκομείο ούτε σε ΙΚΑ. Οι εργαζόμενοι σε καθαριότητα και σίτιση, που σήμερα διακινδυνεύουν την υγεία τη δικιά τους και των οικογενειών τους, το Δεκέμβρη που λήγει η σύμβασή τους θα απολυθούν».

Παράλληλα επισήμανε ότι «δεν μένουμε σιωπηλοί στα μεγάλα κενά, στις μεγάλες τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στο χώρο της Υγείας, στα νοσοκομεία, στις μονάδες Πρωτοβάθμιας Υγείας. Δυναμώνουμε τη φωνή μας για μέτρα προστασίας της υγείας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού».

Δείτε ακόμα...