ΜέΡΑ25: Η Ελλάδα μετατρέπεται σε «κράτος παρία» στα χέρια του κ. Μητσοτάκη

Βαρουφάκης
Πηγή: Eurokinissi

Σε ανακοίνωση του το ΜέΡΑ25 κατηγορεί τον πρωθυπουργό σημειώνοντας πως “η Ελλάδα μετατρέπεται σε «κράτος παρία» στα χέρια του κ. Μητσοτάκη”.

Καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι “κάνει ό,τι όλες οι πραγματικά αντιδραστικές κυβερνήσεις: δείχνει απόλυτη υποταγή στους ισχυρούς[..] και υψώνει ανάστημα μόνο στους αδύναμους και κατατρεγμένους”. Ενώ για την απόφαση της κυβέρνησης σε σχέση με την αναστολή του δικαιώματος υποβολής αίτησης ασύλου τονίζει ότι “Η καταφανώς παράνομη πράξη της να αναστείλει το δικαίωμα υποβολής αίτησης ασύλου ευθέως παραβιάζει τη συνθήκη της Γενεύης, το Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εθνικό δίκαιο για τους πρόσφυγες και έχει καταδικαστεί ήδη από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. “

Για την κατάσταση στον Έβρο και τα νησιά σημειώνει πως η κυβέρνηση “στην προσπάθειά της να δείξει «πυγμή» που δε διαθέτει κατέφυγε στη φυσική της ροπή: τον αυταρχισμό και την στρατιωτικοποίηση ενός ανθρωπιστικού προβλήματος.” Ενώ συνεχίζει τονίζοντας πως “μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα είχαμε καταγγελίες για καθεστώς εκφασισμού, πολιορκίας και τρομοκράτησης[..],καταγγελίες φωτορεπόρτερ για ξυλοδαρμούς και λογοκρισία, μπλοκάρισμα της τροφοδοσίας προσφύγων/μεταναστών στη Χίο, απόπειρα εμπρησμού σωστικού σκάφους στη Λέσβο και πυρκαγιά σε αποθήκη οργανώσεων αλληλεγγύης στη Χίο”.

“Mια χώρα σταυροδρόμι πολιτισμών, μια χώρα ειρηνική και φιλόξενη, μετατρέπεται στα χέρια του κ. Μητσοτάκη σε συνοδοιπόρο των Σαλβίνι και Όρμπαν, σε ρήξη με τις ανθρωπιστικές αξίες και τις διεθνείς συμβάσεις που τις προστατεύουν. Του πήρε μόλις εφτά μήνες”, καταλήγει.Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...