Μέσα από εκδηλώσεις αντηχεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου στα αμφιθέατρα των φοιτητών

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο
Φώτο Αρχείου / Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο / Πηγή: Eurokinissi

Με πρωτοβουλία των μελών της ΚΝΕ στα Πανεπιστήμια, μέσα από εκδηλώσεις αντηχεί το μήνυμα του Πολυτεχνείου στα αμφιθέατρα των φοιτητών.

Πιο επίκαιρο και πιο αναγκαίο από ποτέ, το σύνθημα που ήταν γραμμένο στις πύλες του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του ’73, «Έξω οι ΗΠΑ, Έξω το ΝΑΤΟ» εμπνέει και δείχνει το δρόμο για τους μεγάλους αγώνες των φοιτητών στο σήμερα.

Τομεακές Οργανώσεις της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια διοργάνωσαν εκδηλώσεις μπροστά στην 48η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου τις προηγούμενες μέρες.

Η συζήτηση βασίστηκε γύρω από τα διδάγματα που μένουν από την εξέγερση, την επικαιρότητα του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα και πόσο μεγάλο ρόλο παίζουν οι φοιτητές σε αυτόν.

Μια σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και για τις επόμενες ημέρες από οργανώσεις της ΚΝΕ σε όλη την Αθήνα:

  • Η ΤΟ Περιστερίου – Νοτιοδυτικών Συνοικιών πραγματοποιεί εκδήλωση το Σάββατο 13 Νοέμβρη, στις 7 μ.μ στον Πολιτιστικό Σύλλογο «Πρόοδος», στο Αιγάλεω (Κορυτσάς 33).
  • Η ΤΟ Δυτικών Συνοικιών  διοργανώνει Το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. εκδήλωση στο Καλλιτεχνικό Καφενείο του Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Ιλίου «Μελίνα Μερκούρη» (Αγ. Φανουρίου 99). Θα μιλήσει η Ηρώ Κοτσαμπά, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής του ΚΣ της ΚΝΕ. Στο χώρο των εκδηλώσεων θα προβληθεί βίντεο, ενώ θα υπάρχουν και εκθέσεις βιβλίων με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Οι Οργανώσεις Ν. Σμύρνης της ΚΝΕ το Σάββατο 13 Νοέμβρη στις 7 μ.μ. στο θεατράκι του «Polis Park» με ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.
  • Οι Τομεακές Οργανώσεις Ανατολικών Συνοικιών και Καλλιτεχνών της ΟΠ Αττικής της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 7 μ.μ.στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Ταπητουργείο) στον Βύρωνα και θα περιλαμβάνει ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ και μουσικό αφιέρωμα.
  • Η ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 12 μ. στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ στο Μενίδι. Θα μιλήσει ο Νάσος Σκοτίδας, μέλος του Τομεακού Συμβουλίου Β/Δ Αττικής της ΚΝΕ. 
  • Οι ΤΟ Α’ Αθήνας και Γκράβας – Γαλατσίου την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στο Μουσείου ΠΕΚΑΜ, Ασωμάτων 31, Θησείο. Θα μιλήσει ο Δημήτρης Μπιργάλιας, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της ΤΟ Ά Αθήνας.
  • Η ΤΟ Μεσογείων την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 6 μ.μ., στον Γέρακα (λεωφ. Μαραθώνος 96) με ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.
  • Οι Οργανώσεις Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου της ΚΝΕ την Κυριακή 14 Νοέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην Κλούβα με ομιλία από στέλεχος της ΚΝΕ.

Οι φοιτητές και η νεολαία καλεί στην πορεία του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17 Νοέμβρη και ώρα 16.30 μμ στα Προπύλαια, στο πλάι των σωματείων, των φορέων, των εργαζομένων.

Δείτε ακόμα...