Μετάθεση του Γενικού Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας

Λιμενικό Σώμα - Παράκτιο περιπολικό ΛΣ136 (CB-90 H.C.G) πλαγιoδετημένο μπροστά στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας
Φώτο αρχείου / Λιμενικό Σώμα – Παράκτιο περιπολικό ΛΣ136 (CB-90 H.C.G) πλαγιoδετημένο μπροστά στο Λιμεναρχείο Κέρκυρας / Πηγή: Eurokinissi

Φαίνεται ότι η δράση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών και των πρωτοβάθμιων Ενώσεών της έχει ενοχλήσει το Υπουργείο Ναυτιλίας. Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η συνδικαλιστική δίωξη σε βάρος εκλεγμένου εκπροσώπου των στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής που υπηρετούν στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα το Υπουργείο Ναυτιλίας αποφάσισε να μεταθέσει τον Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας, από την ανωτέρω περιοχή στο Φισκάρδο Κεφαλονιάς. Επικαλέστηκε μάλιστα το Υπουργείο τη νέα διάταξη του απαράδεκτου ΠΔ μεταθέσεων για μετάθεση σε θέση ευθύνης. Σημειωτέον, ο εν λόγω εκπρόσωπος των λιμενικών της Φθιώτιδας είναι ταυτόχρονα και Αναπληρωτής Ταμίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λιμενικών.

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Ναυτιλίας, στην ουσία, στερεί από το Γενικό Γραμματέα της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΕΠΛΣ) Φθιώτιδας την συνδικαλιστική του ιδιότητα.

Πρόκειται για κατάφορη παραβίαση του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82. Το ίδιο συνέβη και το 2019 με τις εκδικητικές μεταθέσεις του Προέδρου και της Αντιπροέδρου της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Λιμενοφυλάκων Κεντροδυτικής Ελλάδας.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας να πάρει άμεσα πίσω την παράνομη μετάθεση του συνδικαλιστή. Επίσης να πάρει μέτρα η Κυβέρνηση ώστε να μην επαναληφθούν ανάλογες συνδικαλιστικές διώξεις στο μέλλον.

Γαρδίκης Νίκος

Δείτε ακόμα...