Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Αλληλεγγύη στους εκατοντάδες φοιτητές του Columbia

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών - ΜΑΣ - Φοιτητές

«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εκατοντάδες φοιτητές του Columbia που έκαναν αποχή από τα μαθήματα τους, για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στο λαό της Παλαιστίνης! Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια αναστολής λειτουργίας δύο φοιτητικών συλλόγων από το αμερικάνικο ιδιωτικό πανεπιστήμιο “Columbia”», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Όπως επισημαίνει το πανεπιστήμιο ο λόγος της συγκεκριμένης απαράδεκτης ενέργειας είναι ότι αυτοί οι σύλλογοι οργάνωσαν διαδηλώσεις με κεντρικό αίτημα την κατάπαυση του πυρός στη Γάζα!

«Στην κινητοποίησή τους όπως οι ίδιοι λένε κάλεσαν την αμερικανική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να πάψει να συνεργάζεται με ισραηλινούς θεσμούς. Η απόφαση του πανεπιστημίου τεκμηριώθηκε ως παραβίαση των πολιτικών του πανεπιστημίου για την διεξαγωγή εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του, «με πραγματοποίησης χωρίς άδεια» και γιατί περιελάβανε “απειλητική ρητορική”.

Αυτή η κατάπτυστη ενέργεια παραβιάζει στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών και αποκαλύπτει πόση ελευθερία χωράει για τους φοιτητές το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που καθορίζει τη στάση του από τις επιχειρηματικές μπίζνες και διασυνδέσεις ακόμα και με κράτη δολοφόνους!», τονίζει το ΜΑΣ και προσθέτει:

«”Απειλητική ρητορική” δεν είναι το να παλεύεις για την ειρήνη και για το δίκιο. Είναι να καλύπτεις ένα κράτος δολοφόνο και την πολιτική των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Το να ονομάζεις “αυτοάμυνα” την στυγερή γενοκτονία και εκτοπισμό ενός λαού που μετράει ήδη 11.500 νεκρούς εκ των οποίων 4.500 νεκρά παιδιά!

Οι λαοί σε όλο τον κόσμο δίνουν απάντηση στην καταστολή! Αλληλεγγύη το όπλο των λαών! Λευτεριά στην Παλαιστίνη!».

Δείτε ακόμα...