Μεξικό: Επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς

Από διαμαρτυρία συγγενών των 43 δολοφονημένων φοιτητών

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις επιβολής της τάξης μπροστά σε στρατόπεδο στο Μεξικό, απαιτώντας για άλλη μια φορά να αποδοθεί δικαιοσύνη στην υπόθεση 43 φοιτητών που εξαφανίστηκαν πριν από οκτώ χρόνια.

Φωνάζοντας «δολοφόνοι», ορισμένοι από τους διαδηλωτές πέταξαν αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς στο στρατόπεδο, τρεις ημέρες πριν από την επέτειο των 43 φοιτητών στην Αγιοτσινάπα, έπειτα από τις αποκαλύψεις που εμπλέκουν τις ένοπλες δυνάμεις στην υπόθεση.

Κάποιοι διαδηλωτές μπόρεσαν να διαπεράσουν την περίμετρο και να μπουν για λίγη ώρα στην εγκατάσταση των ενόπλων δυνάμεων στην τρίτη συνεχόμενη ημέρα επεισοδίων, έπειτα από τη διαδήλωση μπροστά την πρεσβεία του Ισραήλ την Τετάρτη και τη σύγκρουση με την αστυνομία στην έδρα της εισαγγελίας, στην οποία τραυματίστηκαν 13 μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης την Πέμπτη.

Την Παρασκευή, στις νέες αψιμαχίες τραυματίστηκαν 21 αστυνομικοί, 13 στρατιωτικοί και 5 μέλη της γραμματείας δημόσιας ασφάλειας του ομοσπονδιακού διαμερίσματος.

Οι αστυνομικοί απώθησαν τους διαδηλωτές χρησιμοποιώντας αντλίες πεπιεσμένου νερού, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί.

Πηγή: CNN

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...