Μεξικό: Οι αρχές κατάσχεσαν παρτίδα με πλαστά ρωσικά εμβόλια Sputnik-V κατά του κορονοϊού

Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, "Sputnik-V"
Φώτο Αρχείου / Το Ρωσικό εμβόλιο κατα του covid-19, “Sputnik-V”

Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), που είναι αρμόδιο για τις εξαγωγές του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι αρχές του Μεξικού κατάσχεσαν μια παρτίδα με πλαστά εμβόλια.

«Νωρίτερα σήμερα οι αρχές του Μεξικού κατάσχεσαν μια παρτίδα με πλαστά εμβόλια, σχεδιασμένα και συσκευασμένα όπως το Sputnik-V» ανακοίνωσε το RDIF.

«Η ανάλυση των φωτογραφιών της κατασχεθείσας παρτίδας, περιλαμβανομένων των κοντέινερ και των ετικετών, έδειξε ότι πρόκειται για ψεύτικη ουσία που δεν έχει καμία σχέση με το αυθεντικό εμβόλιο», αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.

«Το RDIF δηλώνει ότι κάθε παρτίδα του εμβολίου Sputnik-V που παράγεται, περνάει από αυστηρό έλεγχο. Κάθε αμπούλα έχει τον δικό της μοναδικό κωδικό αναγνώρισης QR, που παρέχει την δυνατότητα στο RDIF και τους εταίρους του να παρακολουθούν την προέλευσή του», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το RDIF, αφού ευχαριστεί την κυβέρνηση του Μεξικού «που σταμάτησε και απέτρεψε αυτήν την προβοκάτσια που αποσκοπούσε στην δυσφήμιση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V», υπογραμμίζει ότι την μεταφορά του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V πραγματοποιούν μόνο πιστοποιημένες μεταφορικές εταιρείες, οι οποίες τηρούν τις καλύτερες προδιαγραφές ασφαλείας, στις οποίες περιλαμβάνονται ο εξ αποστάσεως έλεγχος και ο έλεγχος της θερμοκρασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...