Μεξικό: Τουλάχιστον δυο νεκροί εξαιτίας της τροπικής καταιγίδας Ρόσλιν

Η τροπική καταιγίδα Ρόσλιν, που έφθασε πάνω από τη γη στο βορειοδυτικό Μεξικό χθες Κυριακή, όταν ακόμη χαρακτηριζόταν τυφώνας Κατηγορίας 3, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δύο ανθρώπους, προκάλεσε ζημιές σε σπίτια και κατέστρεψε δρόμους, πάντως μετεωρολόγοι ανέμεναν να διαλυθεί εντός ωρών.

«Διαπιστώσαμε πως ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του στη Ροσαμοράδα», δήλωσε ο Χόρχε Μπενίτο Ροδρίγκες, αξιωματούχος αρμόδιος για τη δημόσια ασφάλεια στην πολιτεία Ναγιαρίτ, σε μεξικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των αρχών, επρόκειτο για 39χρονη γυναίκα.

Οι αρχές ανέφεραν αργότερα ότι 75χρονος έχασε τη ζωή του όταν καταπλακώθηκε από τμήμα της στέγης του σπιτιού του στο νησί Μεσκαλτιτάν.

Στις 03:00 (ώρα Ελλάδας), η Ρόσλιν βρισκόταν σε σημείο 95 χιλιόμετρα από την πόλη Τορεόν (βόρεια), με ανέμους σταθερής ταχύτητας 55 χιλιομέτρων την ώρα. Αναμενόταν να διαλυθεί εντελώς μέσα σε μερικές ώρες, σύμφωνα με το εθνικό κέντρο τυφώνων/κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Την Παρασκευή, το φαινόμενο ενισχύθηκε σε τυφώνα κατηγορίας 4 σε μικρό χρονικό διάστημα, προκαλώντας συναγερμό στις αρχές και στους κατοίκους των πολιτειών Ναγιαρίτ και Χαλίσκο.

Υλικές ζημιές, κάποιες σχετικά περιορισμένες πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και κατολισθήσεις καταγράφηκαν από την Πολιτική Προστασία στις πολιτείες Ναγιαρίτ και Χαλίσκο, που επλήγησαν κυρίως από το φαινόμενο.

Το παραθαλάσσιο θέρετρο Πουέρτο Βαγιάρτα (πολιτεία Χαλίσκο), που μετρά 220.000 κατοίκους και είναι μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στον τομέα που χτυπήθηκε από τη Ρόσλιν, άρχισε απογραφή των ζημιών.

Πάνω από χίλιοι κάτοικοι σε περιοχές υψηλού κινδύνου εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και πήγαν σε καταφύγια ή φιλοξενήθηκαν από συγγενείς, ενώ όλες οι εμπορικές δραστηριότητες ανεστάλησαν από το μεσημέρι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...