Μια πολλαπλά συμβολική επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες σε Έβρο και Θράκη

Του Γιάννη Ντουνιαδάκη*

Μια πολλαπλά συμβολική επίσκεψη σε στρατιωτικές μονάδες σε Έβρο και Θράκη. Παραμονές των εορτών, το Κόμμα αποφάσισε, δύο αντιπροσωπείες στελεχών του να επισκεφθούν φυλάκια στον Έβρο και μονάδες της Θράκης.

Η υποδοχή και η σύντομη φιλοξενία των αντιπροσωπειών από τα στελέχη και τους στρατευμένους των μονάδων ήταν εξαιρετική και τους ευχαριστούμε όλους. Ειδικά οι δυο απόστρατοι των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετείχαν στις επισκέψεις εκ μέρους του Κόμματος (Ν. Παπαναστάσης & Γ. Ντουνιαδάκης), βίωσαν ανάμικτα συναισθήματα, συνολικά από το περιβάλλον και την θερμή αντιμετώπιση που έτυχαν, εκ μέρους των εν ενεργεία συναδέλφων τους.

Οι δύο αντιπροσωπείες του Κόμματος διαβεβαίωσαν μόνιμους και στρατευμένους ότι το ΚΚΕ τους έχει στο επίκεντρο της προσοχής του. Τους ευχήθηκαν βεβαίως καλές γιορτές, καλή θητεία και καλή δύναμη με υγεία σε όλους και τις οικογένειές τους και προσέφεραν, εκ μέρους του, αριθμό λογοτεχνικών βιβλίων για τις βιβλιοθήκες των μονάδων.

Η επίσκεψη σε Έβρο – Θράκη ήταν πολλαπλά συμβολική!

Πρωτ’ απ’ όλα δείχνει τη σημασία που δίνει το Κόμμα στα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και την αντίστοιχη αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων, σε αντιδιαστολή με τις άλλες “αποστολές” (ιμπεριαλιστικές) που τα αστικά κόμματα και κυβερνήσεις τους αναθέτουν.

Δείχνει την τιμή που αποδίδει το Κόμμα στο προσωπικό, μόνιμο και θητείας, που είναι ταγμένο στην άμυνα της χώρας και του λαού της, από τυχόν επιβουλή ξένης αστικής τάξης.

Η επίσκεψη στον Έβρο περιλάμβανε μεν φυλάκια “βιτρίνα”, χαρακτηριστικά όμως του ρόλου τους, πλην όμως περιλάμβανε και άλλα λιγότερο προβεβλημένα.

Η επίσκεψη στον Έβρο ήταν, ως εάν το κόμμα να επισκεπτόταν γιορτινές μέρες παράλληλα και φυλάκια στα νησιά και στις νησίδες στο Αιγαίο και τα πλοία του Στόλου, τα αεροσκάφη σε ετοιμότητα στο Αιγαίο και τις άλλες κρίσιμες μονάδες και κέντρα επιχειρήσεων.

Σκοπός των επισκέψεων ήταν επίσης, το Κόμμα να έρθει κοντά σε νέους στρατευμένους και στελέχη του Στρατού Ξηράς, που υπηρετούν στα σύνορα της χώρας. Οι ευχές απευθύνονταν τόσο στο ίδιο το ένστολο προσωπικό, όσο και στις οικογένειές του, που το στηρίζουν και παράλληλα υφίστανται τις επιπτώσεις μιας διαχρονικά αντιλαϊκής πολιτικής.

Η επίσκεψη περιείχε τέλος και πρόταση του Κόμματος προς το προσωπικό, για αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου του με διάβασμα λογοτεχνικού βιβλίου.

Κλείνοντας το κείμενο αυτό να σημειώσουμε, ότι “οι Έλληνες στρατιωτικοί ένα και μόνο καθήκον έχουν και σε αυτό δίνουν όρκο: Να υπερασπίσουν μέχρι τέλους τα σύνορα της χώρας μας, τα κυριαρχικά δικαιώματα της, τα συνολικά συμφέροντα του ελληνικού λαού” (Φύλλο Πορείας, Σύγχρονη Εποχή, σελ. 69).

*Γιάννης Ντουνιαδάκης υποναύαρχος ΠΝ ε.α, μέλος του Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας

Δείτε ακόμα...