Μιανμάρ: Εντείνεται η καταστολή στις διαδηλώσεις ενάντια στο πραξικόπημα

Μιανμάρ πραξικόπημα

Οι δυνάμεις ασφαλείας έχουν αναπτύξει αυστηρότερες μεθόδους εναντίον διαδηλωτών κατά του πραξικοπήματος από ό, τι προηγουμένως χρησιμοποιούσαν στη μεγαλύτερη πόλη του Μιανμάρ, Γιανγκόν.

Οι διαμαρτυρίες ενάντια στην κατάληψη της εξουσίας από τον στρατό σε πραξικόπημα την 1η Φεβρουαρίου έχουν εισέλθει στην τέταρτη εβδομάδα.

Η αστυνομία και οι στρατιώτες χρησιμοποίησαν λαστιχένιες σφαίρες, δακρυγόνα και χειροβομβίδες αναισθητοποίησης, και χτύπησαν διαδηλωτές σε μεγάλους χώρους διαμαρτυρίας στο Γιανγκόν το Σάββατο, όπως κοντά στο κέντρο της Παγόδας Sule, στο Myaynigone στο δήμο Sanchaung και στο Hledan στο δήμο Kamayut.

Στο κέντρο του Γιανγκόν, το Αλ Τζαζίρα είδε την αστυνομική κατηγορία σε άοπλους, μη βίαιους διαδηλωτές περίπου το μεσημέρι. Όταν οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν ξανά, η αστυνομία άρχισε να χρησιμοποιεί ολοένα και πιο βίαιες τακτικές.

Η αστυνομία ανέπτυξε χειροβομβίδες ανατινάξεων που πυροδοτήθηκαν κοντά σε μια ομάδα αμάχων και πραγματοποίησαν μία σύλληψη. Οι δυνάμεις ασφαλείας επώνυψαν μπαστούνια σε δημοσιογράφους που προσπάθησαν να πλησιάσουν και να τεκμηριώσουν τη σύλληψη.

Περίπου μισή ώρα αργότερα, λίγα τετράγωνα μακριά, η αστυνομία επιβλήθηκε πάλι στους διαδηλωτές, πραγματοποιώντας τουλάχιστον δύο ακόμη συλλήψεις. Ένας συλληφθείς αιμορραγούσε από το πρόσωπό του, φαινομενικά ξυλοκοπήθηκε.

Η καταστολή σε άλλα μέρη της πόλης ήταν ακόμη πιο σοβαρή, με αναφορές για λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα μαζί με χειροβομβίδες και ξυλοδαρμούς.

Πηγή: Aljazeera

Δείτε ακόμα...