“Μήδεια”: Κλειστά τα σχολεία αύριο στη Θεσσαλονίκη λόγω χιονόπτωσης και παγετού

Κακοκαιρία "Μήδεια": Χιόνια στη Θεσσαλονίκη
Κακοκαιρία “Μήδεια”: Χιόνια στη Θεσσαλονίκη / Πηγή: Eurokinissi

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο, Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2021, τα σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης λόγω της πρόγνωσης για συνεχιζόμενο παγετό και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, προς αποφυγή ατυχημάτων κατά την προσέλευση και την αποχώρηση από τις σχολικές μονάδες. Για τους ίδιους λόγους, κλειστοί θα παραμείνουν και οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, όλοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στον Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης αύριο, Δευτέρα 15 Φλεβάρη 2021, θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του δημάρχου, Λάζαρου Κυρίζογλου.

Στον Δήμο Καλαμαριάς κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία αύριο Δευτέρα 15 Φλεβάρη και μεθαύριο Τρίτη 16 Φλεβάρη. «Παρ’ όλο που όλοι οι δρόμοι της Καλαμαριάς είναι προσπελάσιμοι και τα συνεργεία συνεχίζουν να επιχειρούν, ο συνδυασμός ολικού παγετού και συνθηκών λειτουργίας λόγω covid (με ανοιχτά παράθυρα) και δεδομένης της τηλεκπαίδευσης που εφαρμόζεται, οδήγησαν στην απόφαση αυτή», αναφέρεται σε ανακοίνωση του δήμου.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων αύριο Δευτέρα και μεθαύριο Τρίτη στον Δήμο Θερμαϊκού.

Νωρίτερα, ο Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη ανακοίνωσε ότι λόγω του πολύ μεγάλου συνεχιζόμενου παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, για την πρόληψη ατυχημάτων θα παραμείνουν κλειστά αύριο Δευτέρα τα σχολεία σε όλες τις δημοτικές ενότητες του δήμου (Πανόραμα, Πυλαία, Χορτιάτης, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο), καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί.

Κλειστές από αύριο δομές Εκπαίδευσης στη Θεσσαλία

Κλειστές θα παραμείνουν τη Δευτέρα και την Τρίτη όλες οι δομές Εκπαίδευσης στον Δήμο Τρικκαίων, στον Δήμο Καρδίτσας και στον Δήμο Μουζακίου, λόγω των καιρικών συνθηκών από την κακοκαιρία «Μήδεια» που επικρατούν ή θα επικρατήσουν τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα θα παραμείνουν κλειστά οι βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά Σχολεία, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΚΔΑΠ.

Με νεότερες ανακοινώσεις και αναλόγως των καιρικών συνθηκών θα γνωστοποιούνται κάθε ημέρα τα σχετικά με τις σχολικές μονάδες, επισημαίνεται επίσης.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Γενικής και Ειδικής Αγωγής δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, δημοτικοί και ιδιωτικοί, και στη Λάρισα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Δείτε ακόμα...