Μίκης Θεοδωράκης: Στην Μητρόπολη Χανίων έφτασε η σορός για το λαϊκό προσκύνημα

Πλήθος κόσμου συνοδεύει τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη στην Κρήτη

Με μια συγκινητική πομπή, με τους ήχους από τα τραγούδια του να πλημμυρίζουν την παλιά πόλη των Χανίων η σορός του Μίκη έφτασε στη Μητρόπολη, όπου θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. 

Όλα τα Χανιά τον συνοδεύουν. Πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν να αφήσουν ένα λουλούδι, να του φωνάξουν ένα τελευταίο αντίο, που ξεσπάνε σε χειροκροτήματα, που τραγουδάνε ένα τραγούδι του.

Νωρίτερα, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι για να τιμήσει τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη. Χανιώτες, αλλά και άνθρωποι που ταξίδεψαν από την Αθήνα για να είναι παρόντες στο τελευταίο αντίο. Ο λαός που τόσο αγάπησε και εξύμνησε ο Μίκης δεν τον έχει αφήσει ούτε λεπτό μόνο…

Στο λιμάνι υποδέχθηκε την σορό αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσουμπα. Στην τελετή υποδοχής παρευρέθηκε και πολυμελής αντιπροσωπεία της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Γραμματέα της και μέλος της ΚΕ Σάββα Βασιλειάδη. Επίσης, το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Η σορός έγινε δεκτή με ένα θερμό χειροκρότημα και με τα καράβια να σφυρίζουν για καλό κατευόδιο. «Αθάνατος» φώναζε συγκινημένος ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί για να υποδεχθεί τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη στη διαδρομή προς την τελευταία του κατοικία. Στη συνέχεια σχηματίστηκε αυτοκινητοπομπή προς τη δημοτική αγορά. Στη διαδρομή οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας τον χαιρετούσαν και αυτοί με τη σειρά τους. Κόσμος κάθε ηλικίας με ένα λουλούδι στο χέρι είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στη δημοτική αγορά Χανίων περιμένοντας να υποδεχθεί τη σορό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...