Μικρές Κυκλάδες: Βύθιση ιστιοπλοϊκού σκάφους, παρέμβαση του “Αικατερίνη Π”

Ιστιοπλοϊκό στον Σαρωνικό
Φώτο Αρχείου / Ιστιοπλοϊκό στον Σαρωνικό / Πηγή: Eurokinissi

Ιστιοφόρο με οκτώ Γερμανούς επιβαίνοντες εξέπεμψε SOS όταν για άγνωστη έως τώρα αιτία χτύπησε σε κάποια ξέρα έξω από την Ηρακλειά, νότια της Νάξου.. 

Αποτέλεσμα; Το σκάφος να αρχίσει να βυθίζεται αλλά οι επιβάτες δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα γιατί είχαμε την παρέμβαση του επιβατικού πλοίου “Αικατερίνη Π” το οποίο έκανε το δρομολόγιο Νάξος – Κουφονήσι.. 

Οι επιβάτες του ιστιοπλοϊκού μεταφέρθηκαν στο Κουφονήσι.

Αναλυτικά το δελτίο ενημέρωσης από το Κεντρικό Λιμενάρχειο :

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ι/Φ σκάφους ”ΣΑΝΤΡΑ” Ν.Π. 9719, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή εξωτερικά του λιμένα Νάξου, με επτά (07) επιβαίνοντες.

Για την ανωτέρω περιοχή απέπλευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 165, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους, στον οικείο λιμένα, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΣΑΝΤΡΑ”, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Πηγή: naxospress.gr

Δείτε ακόμα...