Μήνυμα φαντάρου για την 9η Μάη, Ημέρα Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

Κόκκινος Στρατός - Μόσχα

Με την σειρά μου σας στέλνω τους χαιρετισμούς μου με βάση αυτή την μεγάλη μέρα την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Σαν απόγονος μαχητή του Κόκκινου Στρατού αλλά και αντάρτισσας του ΕΛΑΣ το θεωρώ χρέος μου να γράψω σήμερα για τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το ναζισμό.

Σαν σήμερα πριν από 78 χρόνια ο ηρωικός Κόκκινος Στρατός πάτησε στο κεφάλι το μαύρο φίδι του φασισμού. Ο Σοβιετικός λαός πάλεψε μέχρι τελευταίας ρανίδας το ναζιστικό τέρας από την Μόσχα μέχρι το Βερολίνο από το Στάλινγκραντ μέχρι και τον ποταμό Έλβα. Ενώ ταυτόχρονα ο λαϊκός στρατός ο ΕΛΑΣ ξεκούμπιζε τις ταξιαρχίες του Χίτλερ έξω από την χώρα μας απελευθερώνοντας την από τον ζυγό. 78 Χρόνια μετά από αυτή την νίκη βλέπουμε πάλι το τέρας του φασισμού να ξανά εμφανίζεται στην αρχή με την μάσκα της Χρυσής Αυγής και τώρα με τα διάφορα κόμματα που ξεπετάγονται όπως το κόμμα Κασιδιάρη κλπ. Βέβαια δεν εμφανίστηκαν πάλι σαν “μάννα εξ ουρανού” ήρθαν να παίξουν πάλι τον ρόλο που έπαιζαν πάντα, του πιστότερου υπηρέτη του κεφαλαίου και των κερδών του. Ήρθαν πάλι για να φοβερίσουν τον λαό να του δώσουν το μήνυμα μην μιλάτε μην διεκδικείτε μην αγωνίζεστε. 

 Ήρθαν για να δηλητηριάσουν τον κόσμο με το φασιστικό τους δηλητήριο το μίσος ενάντια σε κάθε τι το διαφορετικό και προοδευτικό, το μίσος μεταξύ των λαών που δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα που έχουν τα ίδια προβλήματα την ίδια ζωή τις ίδιες αγωνίες. Εμείς οι φαντάροι το βιώνουμε καθημερινά το βλέπουμε μέσα στα στρατόπεδα. Ανθίζει αυτό μέσα από τα πιο μικρά μέχρι και τα πιο μεγάλα.  Μας λένε ότι είναι φυσιολογικό η χώρα μας να εμπλέκεται όλο και πιο βαθιά στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία όπου το αίμα των λαών γίνεται τα συμφέροντα και τα κέρδη λίγων.

Πραγματικός εχθρός είναι ένας. Το σύστημα αυτό που γεννά τους πολέμους, τις διαμάχες και την εκμετάλλευση, είναι ο καπιταλισμός.

Για αυτό τώρα είναι η ώρα ο λαός μας να σηκώσει κεφάλι, να παλέψει για μια ζωή που του αξίζει. Να παλέψει πλάι στο ΚΚΕ να δώσει το μήνυμα στις επερχόμενες εκλογές ότι δεν θα σκύψουμε το κεφάλι μπροστά σε όλα όσα γίνονται γύρω μας δεν θα σκύψουμε στο σύστημα που υπηρετεί τα κέρδη των λίγων. Την επόμενη μέρα των εκλογών πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας για τα δικαιώματα του εργαζόμενου λαού, με το ΚΚΕ πιο δυνατό σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλειάς.

Χάρης Παπαϊωάννου, Φαντάρος ΕΛΔΥΚ 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...