Μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής για βασανιστήρια

EUROKINISSI

Μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας, καταγγέλλοντας τον βασανισμό τους, κατέθεσαν δύο νέοι που συμμετείχαν στις 9 Μαρτίου στη διαδήλωση ενάντια στην αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη.

Πρόκειται για τους Α. Παπαζαχαρουδάκη, που είχε καταγγείλει τον βασανισμό του με επιστολή στις 16 Μαρτίου, και τον Ο.Μ., που έχει προφυλακιστεί στις φυλακές Λάρισας για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού που λιντσαρίστηκε στη Νέα Σμύρνη.

Η δεύτερη καταγγελία κάνει λόγο για βασανισμό που ξεκίνησε κατά την απαγωγή του από την Αντιτρομοκρατική από την εργασία του την επομένη της διαδήλωσης στις 10 Μαρτίου και συνεχίστηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Γίνεται λόγος για συνεχή χτυπήματα σε όλο του το σώμα και ψυχολογική βία, απειλές ακόμα και για βιασμό και εκφοβισμό του τύπου «αν δεν δώσεις κόσμο, θα την πληρώσεις εσύ για όλους και είτε προφυλακιστείς είτε όχι, όπου σε πετυχαίνει η ομάδα ΔΡΑΣΗ θα σε δέρνει γιατί έχουμε δώσει τα στοιχεία σου και τη φωτογραφία σου παντού!». Επίσης ο Ο.Μ. δηλώνει μόνο οπαδός της ΑΕΚ που δεν έχει σχέση με φαινόμενα βίας, ενώ απορρίπτει τις κατηγορίες για συμμετοχή στον ξυλοδαρμό του αστυνομικού.

Δείτε ακόμα...