Μητέρα φαντάρου για την 8η Μάρτη: Και φέτος η γιορτή θα ‘ναι πονεμένη

Γραμμές Σιδηροδρόμων - Τρένα της TRENOSE
Πηγή: Eurokinissi

8 Μάρτη γιορτή της γυναίκας. Και φέτος η γιορτή θα ναι πονεμένη.

Θα ναι πονεμένη απ τον πόνο των μανάδων που έχασαν τόσο άδικα τα παιδιά τους στα Τέμπη. Κι είναι άδικο  να χάνονται παιδιά στον ανθό της ηλικίας τους. Κι είναι άδικο να γίνονται τέτοια εγκλήματα στο βωμό του κέρδους των εταιρειών. 

Σαν μάνα συμπονώ και συμπαραστέκομαι σ αυτές τις οικογένειες σ αυτές τις μανάδες. 
Δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ πόσο εκτεθειμένα είναι τα παιδιά μας στους κινδύνους. 
Αυτά ήταν φοιτητές, το δικό μου όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά φαντάρος. 
Σε μια περιοχή που μυρίζει μπαρούτι πως ένας γονιός μπορεί να κοιμάται ήσυχος;
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έκλεισε χρόνο και δεν φαίνεται το τέλος του.

Οι συνεχιζόμενοι εξοπλισμοί και η στρατιωτική και οικονομική βοήθεια Ευρωπαίων και Αμερικανών προς τον Ζελένσκι προδικάζουν την συνέχιση του πολέμου. Η συζήτηση για πυρηνικές κεφαλές από τους εμπλεκόμενους, μας κάνουν να χάνουμε τον ύπνο μας. Και η χώρα μας ένα τεράστιο ορμητήριο του ΝΑΤΟ, με βάσεις παντού. Με τους Αμερικανούς υπουργούς και υφυπουργούς να πηγαινοέρχονται για να διασφαλίζουν τα συμφέροντά τους. Με τα νησιά μας “νατοϊκα” όπως είπε ο πρωθυπουργός μας ,η χώρα μας στόχος αντιποίνων σε περίπτωση μια γενικευμένης σύρραξης. Κανένα συμφέρον δεν έχει ο λαός μας και οι φαντάροι απ τους ανταγωνισμούς και την βαθύτερη εμπλοκή μας στον πόλεμο που καθιστά την χώρα μας θύτη άλλων λαών και μαγνήτη επιθέσεων.

Εμείς οι μανάδες οι γονείς να μπούμε μπροστά μέσα από συλλόγους σωματεία οργανώσεις να υψώσουμε φωνή να σταματήσει η χώρα μας να είναι πέρασμα όπλων και θανάτου να φύγουν οι νατοϊκές βάσεις απ την χώρα να σταματήσει η συμμετοχή μας στον άδικο πόλεμο, και στις κοινές νατοϊκές ασκήσεις.

Για να μην θρηνήσουμε αλλά θύματα. 

Για να μην κλάψουν άλλες μάνες ,θέλουμε τα παιδιά μας κοντά μας και όχι αναλώσιμα υλικά στα σχέδια τους.

Μαρία Βαξεβάνη, μητέρα φαντάρου, Λέσβος, 8 Μάρτη 2023

Δείτε ακόμα...