Μολδαβία: Συγκέντρωση εναντίον της εμπλοκής της χώρας στον πόλεμο

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Μολδαβία λόγω των συνεχόμενων αυξήσεων στην ενέργεια
(Φωτό αρχείου)

Συγκέντρωση διοργάνωσε η αντιπολίτευση στη Μολδαβία, την Κυριακή στην πρωτεύουσα Κισινάου, με βασικό αίτημα να μην εμπλακεί η χώρα στην ένοπλη σύγκρουση στην Ουκρανία.

«Να δημιουργηθεί η Λαϊκή Ασπίδα, μια εθνική δομή που θα έχει ως αποστολή να προστατεύει τους πολίτες και να αποτρέπει την εμπλοκή της χώρας σε ένοπλη σύγκρουση, να αποτρέψει την αναθεώρηση του άρθρου 11 του Συντάγματος για την ουδετερότητα και την ένταξη της Μολδαβίας σε στρατιωτικά μπλοκ», αναφερει το ψήφισμα που διάστηκε στη συγκέντρωση. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το κυβερνών Κόμμα Δράσης και Αλληλεγγύης ότι επιδιώκει να παρασύρει τη χώρα στη γεωπολιτική αντιπαράθεση στην Ουκρανία.

Εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι ο σχεδιασμός είναι η δημιουργία μιας κυβέρνησης για τη διοργάνωση πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Εκτός από αυτό, το ψήφισμα εκφράζει ανησυχία για την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας και τη διακόσμηση του βιοτικού επιπέδου. 

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στην αντιπολίτευση να διοργανώσει συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία του Κισινάου. Οι κεντρικές συνοικίες της πόλης αποκλείστηκαν από την αστυνομία, η οποία σταμάτησε και διέλυσε τους διαδηλωτές. Ωστόσο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές αποφάσισαν να κάνουν πικετοφορία στο γραφείο του γενικού εισαγγελέα και έστησαν σκηνές μπροστά του.

Πηγή: TASS

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...