Μόνοι τους…

Τεράστια συγκέντρωση αλληλεγγύης προς τον Παλαιστινιακό λαό στο Λονδίνο
Πηγή: ΑΡ

Ενας σύγχρονος μακαρθισμός είναι σε εξέλιξη σε κάθε χώρα – σύμμαχο του κράτους – τρομοκράτη Ισραήλ σε όλο τον κόσμο: Συστημικά ΜΜΕ και άλλα επιτελεία στοχοποιούν όποιον εκφράζει την αλληλεγγύη του στον λαό της Παλαιστίνης.

Ανοιχτές «προγραφές» καλλιτεχνών και αθλητών που καταγγέλλουν το έγκλημα στη Γάζα είναι στην «ημερήσια διάταξη».

Μέχρι και διεθνής πλατφόρμα φακελώματος φτιάχτηκε από αρρωστημένα μυαλά, όπου καταγράφονται τα στοιχεία εργαζομένων (όνομα, χώρος δουλειάς, εργοδότης), που …τόλμησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο στο διαδίκτυο υπέρ της Παλαιστίνης, να θίξουν τους εγκληματίες κατακτητές του ισραηλινού κράτους. Διαδηλώσεις απαγορεύονται, παλαιστινιακές μαντίλες διώκονται, διαδηλωτές καταστέλλονται και συλλαμβάνονται.

Ολόκληροι «ψηφιακοί στρατοί» πασχίζουν να κάνουν το μαύρο άσπρο, να παρουσιάσουν τους θύτες ως θύματα, να συκοφαντήσουν τον αγώνα των Παλαιστινίων.

… και όλοι μας!

Κι όμως: Από τις ΗΠΑ μέχρι την καρδιά της Ευρώπης, σε Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία κ.α., σε κράτη που πρωτοστατούν στο σύγχρονο κυνήγι μαγισσών, όπως και στη χώρα μας, οι διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης είναι πρωτοφανείς.

Συγκεντρώσεις εκατομμυρίων εργαζομένων σε όλο τον κόσμο συγκλονίζουν τις μεγαλουπόλεις, μπλοκάρουν εργοστάσια που στηρίζουν το μακελειό, υψώνουν παντού τις παλαιστινιακές σημαίες, καθημερινά οργανώνουν κινητοποιήσεις, κάνοντας κουρελόχαρτο κάθε απαγόρευση, κάθε προσπάθεια φίμωσης. Η δύναμη των λαών που αγωνίζονται λοιπόν σε όλο της το μεγαλείο.

Οι εικόνες αυτές αποτυπώνουν τη δύναμη της αλληλεγγύης στους «από κάτω» που σηκώνουν κεφάλι και ταυτόχρονα δίνουν κουράγιο, είναι άλλη μια απάντηση στην απογοήτευση και τη μοιρολατρία που καλλιεργούν οι «από πάνω».

«Μόνοι τους και όλοι μας», λοιπόν, κι αυτήν τη φορά αντηχεί σε χώρες όλου του κόσμου!

Το σχόλιο του Ριζοσπάστη

Δείτε ακόμα...