Μπαγκλαντές: Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους λόγω των ισχυρών πλημμυρών

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις εστίες τους, λόγω των ισχυρών πλημμυρών στο Μπαγκλαντές, οι οποίες παρέσυραν σπίτια και προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Τα σχολεία ανέστειλαν τη λειτουργία τους, ενώ η πρόβλεψη για περισσότερες ισχυρές βροχοπτώσεις τις επόμενες ημέρες αναμένεται να επιδεινώσει την κατάσταση.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση δείχνουν πλημμυρισμένους δρόμους, σπασμένες γέφυρες και φράγματα καθώς και χωρικούς που περπατούν μέσα στα νερά, το ύψος των οποίων τους φθάνει στο γόνατο. Κτηνοτρόφοι αναγκάστηκαν επίσης να σώσουν τα ζώα τους από τα νερά.

Η τοπική μετεωρολογική υπηρεσία έχει προβλέψει περισσότερες βροχοπτώσεις για τις κεντρικές και νότιες περιοχές, αλλά η στάθμη του φουσκωμένου ποταμού Βραχμαπούτρα αναμένεται να υποχωρήσει τις επόμενες ημέρες.

Οι βροχές της εποχής των μουσώνων, που ξεκινά στα τέλη Μαΐου, έχουν προκαλέσει εκτεταμένες πλημμύρες στην Ινδία και το γειτονικό Μπαγκλαντές τα τελευταία χρόνια.

Η στάθμη των νερών από τις πλημμύρες έχει αρχίσει να υποχωρεί στο ινδικό κρατίδιο Άσαμ, βόρεια του Μπαγκλαντές, προσφέροντας ανακούφιση στους περίπου 48.000 ανθρώπους που έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς. Σε διάστημα 24 ωρών, έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε περιστατικά που σχετίζονται με τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες, ανεβάζοντας σε 72 τον αριθμό των νεκρών στο κρατίδιο από τον Μάιο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ – Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...