Μπαγκλαντές: Πυρκαγιά σε προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια με πολλούς νεκρούς

Από παλαιότερη πυρκαγιά σε προσφυγική δομή

Μια τεράστια πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα σε έναν προσφυγικό καταυλισμό των Ροχίνγκια, στο νότιο Μπαγκλαντές, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πολλοί άνθρωποι και χιλιάδες άλλοι να μείνουν άστεγοι, σύμφωνα με αξιωματούχους και αυτόπτες μάρτυρες.

Βίντεο και φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις φλόγες να σαρώνουν τον καταυλισμό Μπαλουχάλι, στο Κοξ Μπαζάρ. Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από τις καλύβες και τις σκηνές όπου διέμεναν οι πρόσφυγες, ενώ άνθρωποι ψάχνουν στα αποκαΐδια τα υπάρχοντά τους.

Η Λουίζ Ντόνοβαν, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, είπε ότι στην περιοχή έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα, διασώστες και εθελοντές που προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ώστε να μην επεκταθεί περισσότερο. Ο Μοχάμεντ Σαμσούντ Ντούζα, αξιωματούχος της κυβέρνησης του Μπανγκλαντές, αρμόδιος για θέματα προσφύγων, είπε επίσης ότι οι αρχές προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

Πρόσφυγες Ροχίνγκια είπαν ότι πολλά σπίτια κάηκαν και υπάρχουν πολλά θύματα. Οι τοπικές αρχές και ο ΟΗΕ δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των νεκρών.

Τα αίτια της πυρκαγιάς παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο Ροχίνγκια ζουν σε καταυλισμούς στο νότιο Μπαγκλαντές, αφού έφυγαν το 2017 από τη Μιανμάρ για να γλιτώσουν από τις επιχειρήσεις του στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...