Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 16 νεκροί από το πέρασμα του κυκλώνα «Σιτράνγκ»

Ο κυκλώνας «Σιτράνγκ» έπληξε σήμερα τις ακτές του Μπανγκλαντές, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, να καταστραφούν σπίτια, να ξεριζωθούν δέντρα και να δημιουργηθούν προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες, την ηλεκτροδότηση και την κυκλοφορία.

Δεκατέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από δέντρα που έπεσαν, ενώ δύο ακόμη από το ναυάγιο πλοίου στον ποταμό Τζαμούνα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, δήλωσε ο Τζεμπούν Νάχαρ κυβερνητικός αξιωματούχος.

Περίπου 10 εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν από χθες χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σε 15 παράκτιες περιοχές του Μπανγκλαντές.

Χάρη στην απομάκρυνση εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις δυτικές ακτές του Μπανγκλαντές αποφεύχθηκε να υπάρξουν πολλά θύματα, όμως το εύρος των ζημιών θα γίνει γνωστό μόνο αφού αποκατασταθούν οι τηλεπικοινωνίες, επισήμαναν αξιωματούχοι.

Δεν έχουν αναφερθεί εκτεταμένες ζημιές στους καταυλισμούς προσφύγων στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές όπου ζουν περισσότερο από ένα εκατομμύριο Ροχίνγκια σε πρόχειρα καταλύματα.

Ισχυρές βροχοπτώσεις σημειώθηκαν και στην πρωτεύουσα Ντάκα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμύρες και να δημιουργηθούν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Από τον κυκλώνα επλήγη και η Δυτική Βεγγάλη, το ανατολικό κρατίδιο της Ινδίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...