Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 19 νεκροί και 100 τραυματίες από τη συντριβή αεροσκάφους σε σχολείο

Ένα μαχητικό αεροσκάφος της πολεμικής αεροπορίας του Μπανγκλαντές, που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, συνετρίβη σήμερα σε ένα σχολείο στην Ντάκα, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων, μεταξύ αυτών δύο μικρών μαθητών.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε στο Μπανγκλαντές εδώ και δεκαετίες.

Η πτώση του αεροσκάφους στο σχολικό συγκρότημα Milestone, στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, προκάλεσε επίσης τον τραυματισμό περισσότερων από 100 ανθρώπων, στην πλειονότητά τους μαθητές ηλικίας 8 έως 12 ετών.

Περίπου 20 τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δρ. Μοχάμαντ Νασίρ Ουντίν, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εγκαυμάτων, όπου νοσηλεύονται πολλοί τραυματίες μετά το δυστύχημα.

Μαχητικό F-7 BGI

Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν ένα μονοκινητήριο F-7 BGI, κινεζικής κατασκευής, το οποίο είχε απογειωθεί στις 13.06 τοπική ώρα (10.06 ώρα Ελλάδας), ανέφερε το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Τα αίτια της πτώσης δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί.

Ο κυβερνήτης του, που ταυτοποιήθηκε ως ο Τουκίρ Ισλάμ Σαγκάρ, σκοτώθηκε, σύμφωνα με την πολεμική αεροπορία, η οποία επιβεβαίωσε πως εκείνος επιχείρησε μάταια να απομακρύνει το αεροσκάφος του από τις κατοικημένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...