Μπαγκλαντές: Τουλάχιστον 32 νεκροί, 170 τραυματίες από πυρκαγιά σε σταθμό εμπορευματοκιβωτίων

Πυρκαγιά σε σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Μπαγκλαντές με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες
Πυρκαγιά σε σταθμό εμπορευματοκιβωτίων στο Μπαγκλαντές με δεκάδες νεκρούς και τραυματίες

Τουλάχιστον δεκαέξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τουλάχιστον εκατόν εβδομήντα τραυματίστηκαν όταν πυρκαγιά προκάλεσε καταστροφή σε χώρο αποθήκευσης εμπορευματοκιβωτίων στη Σιτακούντα, στο νοτιοανατολικό Μπανγκλαντές, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Μέχρι στιγμής», τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχει διαπιστωθεί πως έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους «τρεις πυροσβέστες», ενώ «περίπου 170 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους 40 πυροσβέστες και 10 αστυνομικοί», δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Μέσα ενημέρωσης της ασιατικής χώρας μεταδίδουν πως ο αριθμός των τραυματιών είναι γύρω στους 300. 

Aρχίατρος στην Τσιταγκόνγκ, κοντινή μεγαλούπολη, προειδοποίησε νωρίτερα ότι ο απολογισμός των θυμάτων μπορεί να γίνει βαρύτερος, καθώς πολλοί τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, με εγκαύματα στο 60 ως 90% των σωμάτων τους. 

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα στον χώρο αποθήκευσης, ονόματι B.M. Container Depot, περίπου 40 χιλιόμετρα από την Τσιταγκόνγκ, το μεγαλύτερο εμπορικό λιμάνι της ασιατικής χώρας, δήλωσε αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος.

Αρκετές μονάδες της πυροσβεστικής είχαν σπεύσει στον χώρο αποθήκευσης για να σβήσουν τη φωτιά όταν αλλεπάλληλες εκρήξεις συγκλόνισαν την εγκατάσταση.

Κάποια από τα εμπορευματοκιβώτια στην ιδιωτική εγκατάσταση αποθήκευσης περιείχαν χημικά προϊόντα, ιδίως υπεροξείδιο του υδρογόνου, εξήγησε εκπρόσωπος συνδέσμου των εταιρειών του τομέα, του BICA (Bangladesh Inland Container Association).

Ο διευθυντής της εγκατάστασης δήλωσε ότι είναι άγνωστη η αιτία της πυρκαγιάς. Διευκρίνισε ότι στην εγκατάσταση εργάζονταν περίπου 600 άνθρωποι.

Η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά «υπάρχουν ακόμη ορισμένες εστίες» που προσπαθούν να σβήσουν οι πυροσβέστες, τόνισε ο Μομινούρ Ραχμάν, περιφερειάρχης στην Τσιταγκόνγκ. Σε πολλά από τα εμπορευματοκιβώτια υπήρχαν ρούχα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων, που επρόκειτο να εξαχθούν σε δυτικές χώρες, σημείωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, bdnews24, TheGuardian

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...