Μπανγκλαντές: Απομακρύνονται εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από περιοχές που θα πλήξει κυκλώνας

Μπαγκλαντές
Φώτο Αρχείου / Μπαγκλαντές / Πηγή: Pexels -Kelly Lacy

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι στο Μπανγκλαντές απομακρύνονται από τα σπίτια τους σε παραλιακές περιοχές, καθώς ισχυρός κυκλώνας προσεγγίζει τη χώρα και αναμένεται κατά την άφιξή του αύριο, Τρίτη, το πρωί να προκαλέσει ισχυρή καταιγίδα, σύμφωνα με τις αρχές.

Ο κυκλώνας Σιτράνγκ αναμένεται να φτάσει αύριο το πρωί στην παραλιακή πόλη Κεπούπαρα, στο νότιο τμήμα του Μπανγκλαντές, ανακοίνωσε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις αρχές, ισχυρή καταιγίδα μπορεί να προκληθεί και να πλημμυρίσει τεράστια πεδινή ζώνη κατά μήκος των ακτών του Μπανγκλαντές, όπου ζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

“Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης έχουν ήδη αρχίσει”, δήλωσε ο αξιωματούχος της κυβερνητικής υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την διαχείριση καταστροφών Καμρούλ Χάσαν.

Έως και 400.000 άνθρωποι σε χωριά και ευάλωτες παραλιακές ζώνες θα απομακρυνθούν για να μεταβούν σε καταφύγια, διευκρίνισαν οι αρχές των παραλιακών περιοχών Πατουάκαλι, Μπόλα, Μπαργκούνα και Τζαλάκαθι.

Οι αρχές του Μπανγκλαντές έχουν επίσης αποστείλει αποξηραμένα τρόφιμα σε παραλιακές περιοχές και ενισχύσει το προσωπικό στα νοσοκομεία αγροτικών ζωνών της περιοχής.

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχει επίσης κινητοποιήσει δεκάδες χιλιάδες εθελοντές για να ενημερώσουν με μεγάφωνα τον πληθυσμό και να βοηθήσουν στην απομάκρυνσή του προς τα καταφύγια, σύμφωνα με εκπρόσωπό της.

Το Μπανγκλαντές, χώρα περίπου 170 εκατομμυρίων κατοίκων, κατατάσσεται μεταξύ αυτών που πλήττονται περισσότερο από τα ακραία μετεωρολογικά φαινόμενα από τις αρχές του αιώνα, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Το 2020 ο κυκλώνας Άμφαν, ο δεύτερος “υπερκυκλώνας” που έχει καταγραφεί ποτέ στον Κόλπο της Βεγγάλης, προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 100 ανθρώπων στο Μπανγκλαντές και την Ινδία, ενώ αυτοί που έπληξε υπολογίζονται σε εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...