Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών σε πόλεις της Ουκρανίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται κύμα ρωσικών βομβαρδισμών σε ολόκληρη την Ουκρανία. Αξιωματούχοι ανακοίνωσαν πως εξαπολύθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες μαζικά ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στις περιφέρειες του Χάρκοβου και της Οδησσού, αντίστοιχα στην ανατολική και στη νότια Ουκρανία, καθώς επίσης και σε πόλεις στο δυτικό της τμήμα.

Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης στο Κίεβο, αλλά και στις πόλεις ΖιτόμιρΒινίτσιαΡίβνε και Λουτσκ, μακριά από τα μέτωπα. Αναφέρθηκαν ακόμη ρωσικά πλήγματα στις πόλεις Ντνίπρο και Πολτάβα.

Οι στόχοι που χτυπήθηκαν είναι στην πλειονότητά τους ενεργειακές και άλλες εγκαταστάσεις.

«Ο εχθρός προχώρησε σε περίπου δεκαπέντε πλήγματα στην πόλη και στην περιφέρεια» του Χαρκόβου, ανέφερε ο περιφερειακός αξιωματούχος Ολέγκ Σινεχούμποφ μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης. Οι ρωσικές δυνάμεις «βάζουν στο στόχαστρο για ακόμα μια φορά απαραίτητες εγκαταστάσεις», συνέχισε. Ο δήμαρχος Ιγκόρ Τερέχοφ ανέφερε πως υπάρχουν «προβλήματα» ως προς την ηλεκτροδότηση σε ορισμένους τομείς της πόλης.

Στην περιφέρεια της Οδησσού, ο αξιωματούχος Μαξίμ Μαρτσένκο ανέφερε πως «πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή ενεργειακή υποδομή και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια κατοικιών», μιλώντας για «μαζικό πυραυλικό πλήγμα».

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, «Reuters», «Ria Novosti»

Δείτε ακόμα...