Μπλίνκεν και Μπορέλ συζήτησαν για τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα

Πηγή: Twitter

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, συζήτησαν τη συμφωνία Ρωσίας και Ιράν στο περιθώριο της υπουργικής G7 στο Λονδίνο την Τρίτη.

«Ο Ύπατος Εκπρόσωπος / Αντιπρόεδρος Μπορέλ και ο υπουργός Μπλίνκεν μίλησαν για τις τελευταίες εξελίξεις στις τρέχουσες συζητήσεις σχετικά με το Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA) – την πυρηνική συμφωνία του Ιράν – ενόψει της πιθανής επιστροφής των Ηνωμένων Πολιτειών στο JCPOA και πώς θα διασφαλιστεί η πλήρης και αποτελεσματική εφαρμογή του JCPOA» ανέφερε η αρμόδια υπηρεσία της ΕΕ για τις εξωτερικές σχέσεις.

«Συζήτησαν επίσης τις σχέσεις με τη Ρωσία υπό το πρίσμα της πρόσφατης στρατιωτικής συσσώρευσης της Ρωσίας στην Κριμαία και στα σύνορα με την Ουκρανία, την υγεία του Αλεξέι Ναβάλνι και τις ενέργειες της Ρωσίας κατά των κρατών μελών της ΕΕ και τις κυρώσεις κατά πολιτών της ΕΕ» προσθέτει η ίδια δήλωση.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στις σχέσεις με την Κίνα και την κατάσταση στο Αφγανιστάν υπό το πρίσμα της αποχώρησης των στρατευμάτων των ΗΠΑ.

Πηγή: sputnik.gr

Ετικέτες: , , ,

Δείτε ακόμα...