Μπλόκο Καλογρεζας: Μαζική συμμετοχή του κόσμου στην εκδήλωση τιμής και μνήμης – Στεφάνι κατέθεσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Στο γεμάτο από κόσμο και σημαίες χώρο του μνημείου του Μπλόκου της Καλογρέζας και μέσα σε κλίμα συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης, έγινε το πρωί του Σαββάτου η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους 22 εκτελεσθέντες κομμουνιστές, αντιστασιακούς ήρωες από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ,  Δημήτρης Κουτσούμπας. Επίσης η Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Αστέριο Φωτιάδη, πρόεδρο του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό των γεγονότων του Μπλόκου.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Πέτρος Αλέπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο βουλευτή Βορείου Τομέα. (διαβάστε παρακάτω)

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων. Εκ μέρους του ΚΚΕ, στεφάνι κατέθεσε, εν μέσω χειροκροτημάτων και συνθημάτων, ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Επίσης, ο Νίκος Σταματόπουλος, γραμματέας της ΤΕ Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ, η Κατερίνα Γκούλιου, εκ μέρους του ΤΣ Βορειοδυτικής Αθήνας της ΚΝΕ, ο Γιώργος Χαμαλίδης, γραμματέας της ΚΟΒ Καλογρέζας του ΚΚΕ, ο Θοδωρής Χαμαλίδης, εκ μέρους των συγγενών και απογόνων των αγωνιστών του Μπλόκου, ο Αστέριος Φωτιάδης, πρόεδρος του Παραρτήματος Νέας Ιωνίας της  ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, ο Σάββας Παρλιάρος, επίτιμος πρόεδρος του Παραρτήματος Μεταμόρφωσης της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ και μαχητής του ΔΣΕ και ο Νίκος Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Νέας Ιωνίας και Πέριξ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προσκλητήριο νεκρών και ενός λεπτού σιγή.

Νωρίτερα, με πορεία πλήθος κόσμου φωνάζοντας συνθήματα και σε κλίμα συγκίνησης έφτασε στον χώρο του μνημείου. Συμμετείχε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών ενώ προπορεύονταν τα στεφάνια και οι πικέτες με τα ονόματα  και οι φωτογραφίες των 22 κομμουνιστών, αντιστασιακών ηρώων που εκτελέστηκαν πριν από 79 χρόνια από τους ναζί και τους ντόπιους συνεργάτες τους. «Οι μαχητές του μπλόκου δε λύγισαν ποτέ» αντήχησε στους δρόμους της Ν. Ιωνίας, ενώ ακούστηκαν συνθήματα και για το έγκλημα στα Τέμπη. 

Είχε προηγηθεί η κατάθεση λουλουδιών στον χώρο των πρώην ανθρακωρυχείων.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι Τομεακές Οργανώσεις Βορειοδυτικής Αθήνας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τα Παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου, Ν. Φιλαδέλφειας και Μεταμόρφωσης.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...