Μπουρκίνα Φάσο: Νεκροί δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι

μπουρκίνα φάσο

Δύο Ισπανοί δημοσιογράφοι που αγνοούνταν στην ανατολική Μπουρκίνα Φάσο σκοτώθηκαν σε ενέδρα, επιβεβαίωσε η ισπανική κυβέρνηση.

Οι δύο Ισπανοί, μαζί με έναν υπήκοο Μπουρκινάμπε και έναν Ιρλανδό πολίτη, εξαφανίστηκαν τη Δευτέρα κοντά σε ένα εθνικό πάρκο κοντά στα σύνορα με τον Μπενίν, όταν ένοπλοι άνθρωποι επιτέθηκαν σε μια συνοδεία δυνάμεων ασφαλείας και ομογενών.

Οι Ισπανοί υπήκοοι δούλευαν σε ένα ντοκιμαντέρ για τον τρόπο με τον οποίο οι αρχές της Μπουρκίνα Φάσο αντιμετώπιζαν τη λαθροθηρία και για τις κοινότητες των ανθρώπων που ζούσαν στο πάρκο, δήλωσε η Arancha González Laya, υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας σε συνέντευξη τύπου νωρίτερα την Τρίτη. Τη στιγμή της επίθεσης ταξίδευαν με μια ομάδα περίπου 40 ατόμων, πρόσθεσε.

Τα τελευταία χρόνια η Μπουρκίνα Φάσο δέχτηκε την κλιμάκωση της βίας που έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρη την περιοχή του Σαχέλ σε αρκετές χώρες, όπως ο Νίγηρας και το Μάλι. Η κυβέρνησή της επιβεβαίωσε νωρίτερα την Τρίτη ότι τέσσερα άτομα – τρεις αλλοδαποί και υπήκοοι Μπουρκινάμπε – είχαν εξαφανιστεί.

Πηγές ασφαλείας που ανέφεραν πρακτορεία ειδήσεων είπαν ότι οι τρεις αλλοδαποί βρέθηκαν νεκροί, αλλά σε δήλωση η κυβέρνηση ανέφερε ότι φερόμενες φωτογραφίες των σωμάτων που κυκλοφορούν τώρα στα κοινωνικά μέσα δεν έχουν επίσημα αναγνωριστεί ως φωτογραφίες των αγνοουμένων.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...