Μύκονος: Ένα χρυσαυγίτη και ένα Γεωργιανό ληστή προσήγαγε η αστυνομία

Ελληνική Αστυνομία - ΕΛΑΣ

Εναν 38χρονο, μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή που συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ και έναν 51χρονο Γεωργιανό της ομάδας των ληστών που έκαιγαν με το σίδερο τα θύματα τους προσήγαγε η αστυνομία στη Μύκονο κατά τη διάρκεια επιχείρησης-«σκούπα» για τον εντοπισμό «μπράβων».

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το protothema.gr, ο Γεωργιανός ήταν μέλος της συμμορίας των ληστών που «σιδέρωναν» τα θύματα τους για να τους πουν που έκρυβαν λεφτά και εντοπίστηκε εντός του εστιατορίου ξενοδοχείου της Μυκόνου. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι είναι σεσημασμένος, καθώς, το 2013 συνελήφθη για ληστεία και για παράβαση του νομοί «Περί Όπλων», το 2015 συνελήφθη ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε «Ληστείες και Κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή» και για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων», το 2019 συνελήφθη για παράβαση του νόμου «Περί Όπλων», και το 2021 συνελήφθη για «Κλοπή κατά συναυτουργία» και «Βία κατά υπάλληλων και δικαστικών προσώπων».

Για τον χρυσαυγίτη αναφέρει ότι ο 38χρονος είναι σεσημασμένος, καθώς το 2013 ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, συμμετείχε σε ένοπλη επίθεση εις βάρος μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα Αττικής και το 2017 αποφυλακίστηκε με τον όρο της εμφάνισης του στο Τ.Α. Περάματος. Επίσης, το 2019 δέχθηκε πυροβολισμό στο πόδι, στη συμβολή της οδού Ηρακλείτου με την οδό Τσακάλωφ στο Κολωνάκι Αθηνών Αττικής.

Δείτε ακόμα...