Μύκονος: Έξι τα Τουρκικά αλιευτικά νότια της Μυκόνου

CINAR_OSMAN - Τουρκικό αλιευτικό - ένα από τα έξι που βρίσκονται νότια της Μυκόνου
CINAR_OSMAN – Τουρκικό αλιευτικό – ένα από τα έξι που βρίσκονται νότια της Μυκόνου / Πηγή: Marine Traffic

Ανοικτά της Μυκόνου και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της παραλίας Αγράρι, εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, βρίσκονται έξι τουρκικά αλιευτικά σκάφη ανοικτής θαλάσσης.

Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων, τα αλιευτικά σκάφη έριξαν δίκτυα, ενώ σύμφωνα με τις καταγγελίες, ανάλογο περιστατικό υπήρξε και πριν από περίπου 15 ημέρες, όταν και πάλι ψαράδικα από την Τουρκία είχαν εντοπιστεί έξω από τη Σύρο.

Τα τρία αλιευτικά που σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απαγγιάζουν στη Μύκονο / Πηγή: Marine Traffic

Σε διευκρινίσεις για την παρουσία τους προχώρησε με ανακοίνωσή του το αρχηγείο του Λιμενικού. Όπως ισχυρίζεται, τα τουρκικά αλιευτικά μετέφεραν ιχθυοκλωβούς με αλίευμα από τη Μεσόγειο με προορισμό την Τουρκία, αλλά λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να προστατευθούν από τον καιρό εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, «τα εν λόγω σκάφη κινούνται με πολύ μικρή ταχύτητα και μόλις βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες θα κατευθυνθούν στον τελικό προορισμό τους, που είναι τα έναντι τουρκικά παράλια. Κατά συνέπεια, δεν τίθεται κανένα θέμα αλίευσις από τουρκικά αλιευτικά σκάφη εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων».

Άλλα τρία τουρκικά αλιευτικά στα 3 μίλια νότια της Μυκόνου

Να σημειώσουμε ότι στην περιοχή ψαρεύουν άλλα τρία τουρκικά αλιευτικά. Βρίσκονται νότια της Μυκόνου και της Ρηνειας. Τα τρία νέα αλιευτικά ανοιχτής θαλάσσης είναι τα Cinar Osman, Azizler και το Refic Usta. Απέχουν από τις ακτές της Ρήνειας 3 ναυτικά μίλια.

Άλλα τρία τουρκικά αλιευτικά (6 σύνολο), τα οποία ψαρεύουν 3 μίλια νότια της Ρήνειας και της Δήλου (Ώρα 19:28, 13-7-2020) / Πηγή: Marine Traffic

Δείτε ακόμα...