«Μυρίζουν» συνδιαχείριση στο Αιγαίο και γενικότερα στην ανατολική Μεσόγειο, οι δηλώσεις Τσαβούσογλου

πηγή: EUROKINISSI

Του Γιώργου Γκαντίδη, απόστρατου του Πολεμικού Ναυτικού

Μόνο τυχαίες δεν μπορεί να είναι, οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις περί διαλόγου του υπουργού εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Δεύτερη φορά μέσα σε ένα 24ωρο οι Τούρκοι, δηλώνουν έτοιμοι για διάλογο και μιλάνε για συνεργασία.

Λίγες ώρες μετά τα όσα είπε, «περί συνεργασίας με τη χώρα μας στην ανατολική Μεσόγειο», στην κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Ιταλό ομόλογο του, Λουίτζι ντι Μάιο, ο Μ. Τσαβούσογλου μιλώντας σε φόρουμ για τον τουρισμό, επανήλθε στη λογική του διαλόγου με την Ελλάδα σημειώνοντας ότι:

«Χωρίς την Τουρκία δεν μπορεί να ισχύσει κάποια συμφωνία στην ανατολική Μεσόγειο. Αυτό που δεν μπορέσαμε να το εξηγήσουμε στο παρελθόν με τα λόγια, τώρα το εξηγούμε με τα έργα μας, με τα γεωτρύπανα μας και με τις συμφωνίες μας. Το κάναμε, ναι, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να ενεργούμε μονόπλευρα; Όχι.

Εμείς είμαστε έτοιμοι για διάλογο με όλους, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.»

Τσαβούσογλου_Υπουργός_Εξωτερικών_Τουρκίας
Πηγή: EUROKINISSI

Όποια συνδιαχείριση και συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και γενικά στην ανατολική Μεσόγειο πετύχει η αστική τάξη της Τουρκίας, δεν θα ‘ρθει από μόνη της. Θα έρθει με όχημα τη διευθέτηση των «διαφορών» μεταξύ των δύο κρατών, που επιδιώκουν οι αμερικανοί προς όφελος πάντα, των μονοπωλίων που λυμαίνονται τις ενεργειακές πηγές.

Η οποία διευθέτηση βεβαίως, πίσω της κρύβει τη διαφύλαξη της νοτιοανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, με στηρίγματα την Ελλάδα και την Τουρκία.

Το δρόμο αυτόν, το στρώνει και το ΝΑΤΟ, που στηρίζει πλέον ανοιχτά το σύμμαχο του Ερντογάν στη Λιβύη, δηλαδή την κυβέρνηση Σάρατζ, αλλά και η ΕΕ όπως είδαμε με την αδράνεια της, στην επιχείρηση «IRINI». Ρίχνοντας έτσι κι οι δυο (ΝΑΤΟ-ΕΕ), νερό στο μύλο των παράνομων διεκδικήσεων της Τουρκίας.

Στους επικίνδυνους αυτούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, των οποίων τα μονοπώλια λυμαίνονται τις ενεργειακές πηγές, εμπλέκονται ολοένα και πιο βαθιά η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα, προσδοκώντας σε ένα μικρό μερίδιο για την αστική τάξη της χώρα μας, οδηγώντας όμως έτσι σε μεγάλες περιπέτειες το λαό.

Επιλογή για τα πραγματικά συμφέροντα του λαού είναι η αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ, την ΕΕ και τα επικίνδυνα σχέδια τους.

Γιώργος Γκαντίδης,
Απόστρατος του Πολεμικού Ναυτικού

Δείτε ακόμα...