Μυτιλήνη: Απέπλευσε το πλοίο «Πελαγίτης» χωρίς να αποβιβάσει κανένα μηχάνημα για το ΚΥΤ στη Βάστρια!

Κάτοικοι, σωματεία και φορείς της Λέσβου, με συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης στο λιμάνι της Μυτιλήνης απέτρεψαν την αποβίβαση των μηχανημάτων που μετέφερε το πλοίο «Πελαγίτης» για την κατασκευή δομής – φυλακής προσφύγων και μεταναστών στη Βάστρια.

Η συγκέντρωση έγινε μετά από κάλεσμα του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου ενάντια στη δημιουργία ΚΥΤ στη Βάστρια. Στο πλευρό τους βρέθηκε και η Μαρία Κομνηνάκα, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ.

Το πλοίο «Πελαγίτης» παρέμεινε στο λιμάνι και απέπλευσε χωρίς να αποβιβάσει κανένα μηχάνημα.

Σε ανακοίνωσή του το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο αναφέρει:

«Η ετοιμότητα και η αποφασιστικότητα των νησιωτών για άλλη μια φορά ακύρωσε τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο που απέτρεψαν να γίνει η αποβίβαση των μηχανημάτων για την έναρξη των εργασιών σε Βάστρια και Θόλος απέδειξαν ότι οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τη δημιουργία υπερδομών- φυλακών για πρόσφυγες και μετανάστες δεν θα περάσουν.

Ο αυταρχισμός της κυβέρνησης δεν πέρασε ούτε και τώρα και δεν θα περάσει όποτε και αν το επιχειρήσει!

Τώρα δεν χρειάζεται καμία επανάπαυση – κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση θα επιμείνει στους σχεδιασμούς της. Ο αγώνας των κατοίκων των νησιών για καμιά δομή, ούτε κλειστή – ούτε ανοιχτή πρέπει να ενταθεί. Συνεχίζουμε αποφασιστικά για να μη δημιουργηθούν νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά, αλλά για να κλείσουν και τα ήδη υπάρχοντα.

Την τελευταία λέξη την έχει ο λαός της Λέσβου και της Χίου!».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...