Ν. Αμπατιέλος: Μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να απαιτήσει να αποδοθούν όλες οι ευθύνες που υπάρχουν για το έγκλημα στα Τέμπη

Νίκος Αμπατιέλος

Μόνο ο λαός μπορεί να βάλει ένα φρένο, ένα φραγμό συνολικά στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και να απαιτήσει να αποδοθούν όλες οι πολιτικές, ποινικές ευθύνες που υπάρχουν για το έγκλημα στα Τέμπη, υποστήριξε μιλώντας στο «Kontra», ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Σημείωσε ακόμα πως μόνο αυτός μπορεί να πιέσει την κυβέρνηση και να ανατρέψει συνολικά αυτή την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως «δύο χρόνια μετά το έγκλημα στα Τέμπη με κινητοποιήσεις πολύ μαζικές σε όλη αυτή την πορεία. Με τις οικογένειες των θυμάτων να δίνουν μία τεράστια μάχη για να μη θαφτεί, να μη συγκαλυφθεί και ταυτόχρονα φορείς του εργατικού λαικού κινήματος να είναι κάθε μέρα στο πόδι» και έκανε αναφορά στα μαθητικά – φοιτητικά συλλαλητήρια που είναι προγραμματισμένα για την επόμενη βδομάδα αλλά και την απεργία στις 28 Φλεβάρη, ανήμερα της μαύρης επετείου. 

Ξεκαθάρισε πως με τις τελευταίες τοποθετήσεις τους οι βουλευτές της κυβέρνησης αλλά και με τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στόχος είναι η διαχείριση του πολιτικού κόστους απέναντι στο νεανικό αλλά και λαϊκό ξέσπασμα και πως αποτελεί μία διαχείριση «ενός κόστους και μια συγκάλυψης της αλήθειας».

«Επειδή το αίσθημα της αδικίας και της ατιμωρησίας είναι πάρα πολύ έντονα στον ελληνικό λαό, να προσπαθήσουμε να διευκρινίσουμε τι έχει να περιμένει. Μόνο με τον αγώνα του μπορεί να επιβάλλει, σε ένα σύστημα γενικά διαπλεκόμενο» είπε ο Ν. Αμπατιέλος και υπενθύμισε πως το ΚΚΕ ήταν το μόνο κόμμα που απαίτησε την κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να υπάρχει ισονομία, για να προσθέσει πως τελικά «μόνο ο λαός μπορεί να βάλει ένα φραγμό στην αντιλαϊκή πολιτική αλλά και να απαιτήσει να αποδοθούν όλες οι ευθύνες που υπάρχουν για το έγκλημα στα Τέμπη».

Δείτε ακόμα...