Ν. Χαρδαλιάς: Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στην Εύβοια – Αναμένεται να οριοθετηθεί στην Αττική

Πυρκαγιά στις Ροβιές Ευβοίας - Οι κάτοικοι αβοήθητοι εγκαταλείπουν το βιος τους / Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
(EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Ανεξέλεγκτη είναι η φωτιά στην Εύβοια ενώ αναμένεται να οριοθετηθούν τα μέτωπα στην Αττική, σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, κατά την ενημέρωση για τις πυρκαγιές. 

Όπως είπε, αναμένεται να οριοθετηθούν τις επόμενες ώρες, «εκτός απρόοπτου», οι πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί στην Αττική, παρά τις πολλές αναζωπυρώσεις που δημιουργούν μικρά μέτωπα ενώ για την Εύβοια ανέφερε πως όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, ενισχυμένες καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. 

Ειδικότερα, στην Αττική εξακολουθούν να επιχειρούν 856 πυροσβέστες με 215 οχήματα, 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (και από τον ελληνικό Στρατό αλλά και δυνάμεις από Κύπρο, Γαλλία και Ισραήλ) ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα (το ένα του Στρατού) ενώ συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και γκρέιντερ της Τοπικής Διοίκησης.

Στην Εύβοια, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά,  έχουν ήδη εκκενωθεί 39 οικισμοί (ενώ και οι κάτοικοι άλλων τριών κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους) επιχειρούν 475 πυροσβέστες, με 35 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων (με 84 άνδρες των ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων αλλά και Ρουμάνους και Ουκρανούς πυροσβέστες), τέσσερα ελικόπτερα και έξι αεροσκάφη (εκ των οποίων «Beriev»). Συνδράμουν  40 γκρέιντερ και 25 υδροφόρες από την Περιφέρεια και την Τοπική Διοίκηση.

Ανακοίνωσε ακόμα ότι το πολεμικό Ναυτικό έχει στείλει τορπιλάκατο στο λιμάνι της Αγίας Άννας, δύο Αρματαγωγά στη Σκάλα Ωρωπού και 15 λέμβους για τη μεταφορά πολιτών, αν χρειαστεί.

Τέλος, αναφέρθηκε στις πολλές αναζωπυρώσεις που υπάρχουν στην πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον οικισμό Ελαία και μέχρι τώρα εκτείνεται ως τα όρια των οικισμών Μαλανδρίνο και Ιτέα.

Δείτε ακόμα...