Ν. Δένδιας: Δεν αποφάσισε η Ελλάδα να διακόψει τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία

Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας σε Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ
Φώτο Αρχείου / Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών Ελλάδας σε Σύνοδο ΥΠΕΞ ΝΑΤΟ / Απρίλιος 2021 / Πηγή: Eurokinissi / ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ / ΧΑΡΗΣ ΑΚΡΙΒΙΑΔΗΣ)

«Δεν είμαστε εμείς που αποφασίσαμε διακοπή διαύλων επικοινωνίας, ούτε είμαστε εμείς που κλιμακώνουμε την ένταση στο ρητορικό επίπεδο», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στην συνάντηση που είχε στην Αθήνα, με τον Ιρλανδό ομόλογό του, Σάιμον Κόβενι, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά και την ρητορική της Άγκυρας περί διακοπής των συνομιλιών.

Η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοικτή στον διάλογο, αλλά στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, είπε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

Ακόμα, ο Ν. Δένδιας ανέφερε πως «η Ελλάδα επιθυμεί πάντοτε μείωση της έντασης και να υπάρχουν ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας», και πρόσθεσε ότι «θα υπερασπιστούμε πάντοτε τις θέσεις μας και τα εθνικά και ευρωπαϊκά μας συμφέροντα βασισμένα στο Διεθνές Δίκαιο και στο Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας». Βέβαια τα «ευρωπαϊκά» και ευρωατλαντικά συμφέροντα πριμοδοτούν τις τουρκικές διεκδικήσεις, κάνοντας λόγο για «διαφορές».

Δείτε ακόμα...