Ν. Δένδιας: Ευχαριστεί τον απερχόμενο ομόλογό του, Μ.Πομπέο, για την «εξαιρετική τους συνεργασία»

EUROKINISSI

Τις ευχαριστίες του στον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για τα θερμά του λόγια και την «εξαιρετική τους συνεργασία», εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας, απαντώντας στη χθεσινή αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του στο Twitter, λίγες ημέρες πριν αποχωρήσει από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Τι σήμανε η επίσκεψη του Πομπέο για την «προώθηση των διμερών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ σε άνευ προηγουμένου επίπεδο» ;

Βέβαια η «εξαιρετική τους συνεργασία» ισοδυναμεί με δεινά για τον ελληνικό λαό καθώς η επίσκεψη του Πομπέο στην χώρα τον προηγούμενο Σεπτέμβρη απογείωσε την ελληνική εμπλοκή στα επίκινδυνα αμερικανοΝΑΤΟϊκα σχέδια.

Αξίζει να θυμηθούμε τι σήμανε η επίσκεψη του Πομπέο για την «προώθηση των διμερών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ σε άνευ προηγουμένου επίπεδο»:

  • Κατά την επίσκεψη «πραγματοποίησαν επισκόπηση υψηλού επιπέδου του Στρατηγικού Διαλόγου ΗΠΑ – Ελλάδας εν αναμονή του τρίτου (γύρου) Στρατηγικού Διαλόγου που θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον το 2021» ανέφερε η Κοινή Δήλωση Αθήνας – Ουάσιγκτον.
  • Οι δύο κυβερνήσεις δεσμεύτηκαν για την προώθηση της «ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης» των Βαλκανίων με οδηγό και τη ΝΑΤΟική Συμφωνία των Πρεσπών.
  • Σε ό,τι αφορά τα στρατιωτικά σχέδια, στην ενότητα «Άμυνα και ασφάλεια» καταγράφεται η μετατροπή όλης της Ελλάδας σε πολεμικό ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών, με τις δυο κυβερνήσεις να εκφράζουν «την πρόθεσή τους να ενισχύσουν περαιτέρω τη στρατηγική εταιρική σχέση άμυνας και ασφάλειας, επεκτείνοντας και εμβαθύνοντας τη Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας ΗΠΑ – Ελλάδας» με αιχμή τον εκσυγχρονισμό των 84 “F-16” μας σε Viper.
  • Η αναβάθμιση της βάσης της Σούδας με τον μόνιμο ελλιμενισμό του «USS Hershel Woody Williams», της θαλάσσιας πλωτής βάσης ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ, που υποστηρίζει αεροναυτικές επιχειρήσεις των Αμερικανών σε απομακρυσμένα «θέατρα επιχειρήσεων», με συμμετοχή ελικοπτέρων, UAV, πεζοναυτών.
  • Η προώθηση μιας σειράς από επιχειρηματικά «ντιλς» των αμερικανικών ομίλων στον τομέα της ενέργειας και αλλού.
  • Η στάση του Πομπέο στα ελληνοτουρκικά ήταν αποκαλυπτική. Έγινε λόγος για ανάγκη επίλυσης των «διαφορών», όπως βάφτισε τις αμφισβητήσεις και αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης (ακόμα και αυτές για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών) επί ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, «μέσω διαλόγου, μέσω διεθνών συστημάτων, συμφωνιών, συνομιλιών», υπογραμμίζοντας πως οι ΗΠΑ υποστηρίζουν «έντονα τον διάλογο μεταξύ των συμμάχων στο ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας»

Το μήνυμα του Πομπέο προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η περιήγηση στην Κρήτη, το σπίτι σας, ήταν αξέχαστα. Η δουλειά που κάνουν από κοινού οι ΗΠΑ και η Ελλάδα στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με αυτήν του ελληνικού λαού. Ευλογίες σε εσάς και τη Μαρέβα Μητσοτάκη. Και ο ομόλογός μου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ένας εκπληκτικός επαγγελματίας» έγραψε στην ανάρτησή του ο Μάικ Πομπέο.

Η αποχαιρετιστήρια ανάρτησή του Μάικ Πομπέο

Οι ευχαριστίες του Δένδια

Ο κ. Δένδιας δεν παρέλειψε να εκράσει τις ευχαριστίες του στον Μάικ Πομπέο και «για τη θεμελιώδη συμβολή του στην προώθηση των διμερών δεσμών Ελλάδας και ΗΠΑ σε άνευ προηγουμένου επίπεδο».

«Ευχαριστώ τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο για τα θερμά του λόγια, την εξαιρετική συνεργασία μας, καθώς και τη θεμελιώδη συμβολή του στην προώθηση των διμερών δεσμών των χωρών μας σε άνευ προηγουμένου επίπεδο» έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών, απαντώντας στην ανάρτηση του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Για ποιους γίνονται αυτοί οι εναγκαλισμοί;

Όλες οι παραπάνω εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις αφορούν αποκλειστικά την αστική τάξη και τους επιχειρηματικούς ομίλους που επιδιώκουν την αναβάθμιση των συμφερόντων τους, όπως και μερίδιο από τη λεία, μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή στα σχέδια των ΗΠΑ σε στρατιωτικό, πολιτικό, επιχειρηματικό επίπεδο.

Το στόχο αυτόν δεν υπηρετεί μόνο η κυβέρνηση, που αναλαμβάνει τεράστιες, εγκληματικές ευθύνες απέναντι στον ελληνικό λαό, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που έστρωσε το δρόμο με τον «Στρατηγικό Διάλογο» με τον «διαβολικά καλό» Τραμπ.

Τα συμφέροντα του λαού μας όμως δεν συναντώνται πουθενά με τα συμφέροντα της αστικής τάξης, των διεθνών συμμαχιών της, της κυβέρνησης και των κομμάτων της. Ο πόθος για ειρήνη, ασφάλεια και σταθερότητα για το λαό συναντιέται μόνο με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος για να αποτραπούν οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί, για αποδέσμευση από ΝΑΤΟ – ΕΕ, όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του. Αυτή η πάλη πρέπει τώρα να δυναμώσει.

Δείτε ακόμα...