Ν. Δένδιας: Στην Αυστρία βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών για συναντήσεις με τον ομόλογο του

Δένδιας
Φώτο Αρχείου / Νίκος Δένδιας, Υπουργός Εξωτερικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Επίσκεψη στην Βιέννη πραγματοποιεί σήμερα, Τρίτη, 2 Μαΐου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπου θα έχει συνομιλίες με τον Αυστριακό ομόλογο του , Αλεξάντερ Σάλενμπέργκ (Alexander Schallenberg).

Οι δυο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ,μετά το πέρας της οποίας θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε κοινές δηλώσεις προς τον Τύπο στις 13:00 (ώρα Ελλάδας).

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να εστιάσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων, στον συντονισμό εντός ΕΕ και στους κόλπους διεθνών οργανισμών, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, καθώς και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια, σύμφωνα με το δελτίο του υπουργείου.

Κατά την παραμονή του στη Βιέννη, ο υπουργός Εξωτερικών θα έxει συνάντηση και με τον Γενικό Διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ) Ραφαέλ Μαριάνο Γκρόσι (Rafael Mariano Grossi).

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στην Αυστρία. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο του 2022.

Δείτε ακόμα...