Ν. Δένδιας: Συναντήσεις με τους Υπ. Εξ Βελγίου και Λιβάνου

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας
Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας / Πηγή: Eurokinissi

Συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών του Βελγίου, Χάτζα Λαμπίμπ, η οποία επισκέπτεται για πρώτη φορά τη χώρα μας με την ιδιότητα της υπουργού Εξωτερικών, θα έχει σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας

Οι συνομιλίες αναμένεται να εστιάσουν στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών σε σειρά τομέων κοινού ενδιαφέροντος σε διμερές πλαίσιο με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις, καθώς και στο πλαίσιο της ΕΕ, ΝΑΤΟ και άλλων διεθνών οργανισμών. Θα συζητηθούν επίσης οι διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων της κατάστασης στην Ουκρανία και την Ανατολική Μεσόγειο.

Το μεσημέρι, ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του Λιβάνου, Αμπντουλάχ Μπου Χαμπίμπ. Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες, μετά το πέρας των οποίων προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για την κατάργηση θεώρησης εισόδου για κατόχους διπλωματικών και υπηρεσιακών διαβατηρίων, και Μνημονίου Κατανόησης στον τομέα της Διπλωματικής Εκπαίδευσης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι συζητήσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να εστιάσουν, μεταξύ άλλων, στην περαιτέρω προώθηση των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο – συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης σύναψης Συμφωνίας οριοθέτησης θαλάσσιων ζωνών μεταξύ Λιβάνου και Ισραήλ, σε θέματα μετανάστευσης και στις σχέσεις ΕΕ – Λιβάνου.

Δείτε ακόμα...