Η συμμετοχή της ελληνικής πυροβολαρχίας Patriot που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία, στην αναχαίτιση ιρανικών πυραύλων, αλλά και μετέπειτα σχετική δήλωση του υπουργού Άμυνας, Ν. Δένδια, αποτελούν «ωμή επιβεβαίωση» πως η χώρα μπλέκεται στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι ΗΠΑ και το ισραηλινό κράτος-δολοφόνος στο Ιράν και ότι βρίσκονται ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις στο εξωτερικό για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και όχι του λαού, υπογράμμισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας σήμερα στον ANT1.
Όπως είπε, πιο συγκεκριμένα, σε αυτό το πλαίσιο η χώρα και ο λαός είναι στόχος αντιποίνων, εξηγώντας, παράλληλα, πως η μετατροπή της σε «κόμβο στρατηγικών επιδρομών» μέσω των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων, αλλά και σε ενεργειακό κόμβο στο όνομα της εξυπηρέτησης των αμερικανικών σχεδίων για ενεργειακή κυριαρχία, μετατρέπουν την Ελλάδα σε «κόμβο αντιποίνων».
Ο Ν. Καραθανασόπουλος στηλίτευσε, επίσης, ως «κυνικό» τον ισχυρισμό του Ν. Δένδια ότι η χθεσινή ενέργεια των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που συνοδεύουν τη συστοιχία Patriot που βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία ήταν δήθεν για την «προστασία του βιοτικού επιπέδου» των λαών, όταν στην πραγματικότητα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι γίνονται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών και δρόμων μεταφοράς.
Απαντώντας, επίσης, σε ερώτημα για το αν οι ελληνικές ΕΔ βρίσκονται στην Κύπρο για την προστασία του κυπριακού λαού, ο βουλευτής του ΚΚΕ εξήγησε πως και η Κύπρος εμπλέκεται στον πόλεμο και μέσω των βρετανικών βάσεων που αποτελούν βρετανικό έδαφος στο νησί και αξιοποιούνται από τις ΗΠΑ, προσθέτοντας πως «το να εμπλέκεσαι σε έναν πόλεμο και να λες μετά “σε προστατεύω” είναι πρόκληση» και ξεκαθαρίζοντας ότι «ένας λαός προστατεύεται από την απεμπλοκή μιας χώρας από τις ιμπεριαλιστικές συγκρούσεις».
Δεδομένων των παραπάνω, ανέδειξε ως προτεραιότητα την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από την ιμπεριαλιστική σύγκρουση, το κλείσιμο όλων των αμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων και την επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που βρίσκονται σε αποστολές στο εξωτερικό. «Ο λαός να διεκδικήσει το σύνολο της ικανοποίησης των αναγκών του που σημαίνει ανατροπή του συστήματος της βαρβαρότητας», ανέφερε.



