Ν. Καραθανασόπουλος: Μέτρα ανακούφισης που θα πληρώσουν οι όμιλοι και όχι ο λαός μέσω φόρων

Ο Ν. Καραθανασόπουλος

Χρειάζονται μέτρα ανακούφισης που θα τα πληρώσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι και όχι ο λαός μέσω της φορολογίας τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας στο «kontra» το βράδυ της Παρασκευής.

Πρόσθεσε πως τα λαϊκά στρώματα θα κληθούν πληρώσουν τα όποια μέτρα «ελάφρυνσης» της κυβέρνησης, ενώ αφήνονται στο απυρόβλητο οι όμιλοι που δραστηριοποιούνται στην Ενέργεια.

ΑνέδεΙξε την πρόταση του ΚΚΕ για άμεση και πλήρη αξιοποίηση του λιγνίτη και των υδρογονανθράκων της χώρας, κατάργηση του χρηματιστηρίου ενέργειας, της ρήτρας αναπροσαρμογής και της έμμεσης φορολογίας στην ηλεκτρική ενέργεια αλλά και αποσύνδεση της Ελλάδας από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.

Την Παρασκευή το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία με ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης των λαϊκών νοικοκυριών, από τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επίσης, ο Ν. Καραθανασόπουλος υπογράμμισε τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων τόσο για τις πολιτικές απελευθέρωσης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και της πράσινης μετάβασης που είναι οι αιτίες της ακρίβειας όσο και για την συμμετοχή της χώρας στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή σε ένα πόλεμο που είναι πιθανό να γενικευτεί.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...