Ν. Καραθανασόπουλος: Να θωρακιστεί το σύστημα Υγείας και να παρθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία

Καραθανασόπουλος Βουλή

Έχουμε μια ξεκάθαρη εργαλειοποίηση της επιστήμης από μεριάς της κυβέρνησης, με την αντιφατική στάση την οποία κρατά, όπου υποτάσσει τα ζητήματα της πανδημίας στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και ιδιαίτερα του Τουρισμού και των Μεταφορών, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης σε εκπομπή της τηλεόρασης του «ΣΚΑΪ», αναφερόμενος στις εξελίξεις με την πανδημία του κορονοϊού.

Δεν μπορεί, επισήμανε, το θέμα της ατομικής ευθύνης να συγκαλύψει τις κυβερνητικές ευθύνες όσον αφορά τη θωράκιση του συστήματος Υγείας, την εποπτεία στους χώρους δουλειάς και την παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων στο λαό και στο υγειονομικό προσωπικό. Πρέπει, κατέληξε, να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας και η κυβέρνηση να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Σχετικά με το Μεταναστευτικό σημείωσε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να ωραιοποιήσει την κατάσταση που επικρατεί. Μόλις πρόσφατα, συνέχισε, δημοσιοποιήθηκε ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί με 130 εκατομμύρια ευρώ τη δημιουργία 3 hot spots κλειστού τύπου στα νησιά Σύρο, Λέρο και Κω, απόφαση που επί της ουσίας οδηγεί και με τη βούλα της ΕΕ τα νησιά του Αιγαίου να μετατρέπονται σε φυλακές ανθρώπινων ψυχών. Από αυτή την άποψη, κατέληξε, η διαχείριση που γίνεται με βάση και την κατάπτυστη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας είναι πολύ φανερό ότι δεν πρόκειται να αποσυμφορήσει τα νησιά.

Δείτε ακόμα...