Ν. Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ καταγγέλλει τη σάπια πραγματικότητα που εκτρέφει η κυβέρνηση με την πολιτική της

Το ΚΚΕ κατήγγειλε μία πραγματικότητα που ισχύει όχι μόνο στη Σουηδία, και έχει επεκταθεί το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, κατήγγειλε μία πλατφόρμα που αναγκάζει τους υπερχρεωμένους φοιτητές και φοιτήτριες να παρέχουν υπηρεσίες για να ξεπληρώσουν τα δάνειά τους, επισήμανε σε νέα παρέμβασή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μετά και την κατάπτυστη και απαράδεκτη τοποθέτηση κυβερνητικών στελεχών με αφορμή την αναφορά στη Βουλή του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα για την πικρή εμπειρία που υπάρχει σε αρκετές χώρες από την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, όπως στη Σουηδία, όπου νέες κοπέλες οδηγούνται να αναζητούν «sugar dadies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε την κυβέρνηση που κατηγόρησε το ΚΚΕ για “σεξισμό” επειδή αποκάλυψε την εκπόρνευση νέων ανθρώπων και τον προαγωγό, και αναφέρθηκε στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα. «Το να καταγγέλλεις τον προαγωγό και την εκπόρνευση δεν μπορεί να θεωρείται σεξισμός» επισήμανε χαρακτηριστικά. 

Να σημειωθεί ότι μετά τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Ν. Ρωμανού για το θέμα, ανάλογη δήλωση έκανε η Ζέτα Μακρή αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας όπως και ο Στέλιος Πέτσας κι άλλοι κυβερνητικοί βουλευτές.

Πήραν όμως πληρωμένη απάντηση από τον Ν. Καραθανασόπουλο, ότι τέτοιου είδους φαινόμενα είναι αποτέλεσμα της δικής τους πολιτικής, της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, με την ιδιωτικοποίηση των Πανεπιστημίων.

Μάλιστα, κατέθεσε συγκεκριμένα έγγραφα και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι οι φοιτητές με δάνεια, καταφεύγουν σε πλατφόρμες «sugar daddy» για να καλύψουν τα έξοδά τους. 

Συγκεκριμένα, κατέθεσε δημοσίευμα της αγγλικής εφημερίδας Mirror που αναφέρει: «χιλιάδες φοιτητές χρησιμοποιούν την πλατφόρμα «sugar daddy», εφημερίδα του Βελγίου που αναφέρει «τώρα και στο Βέλγιο η δημοφιλής σκανδιναβική πλατφόρμα, πάνω από 300 χιλιάδες έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα «sugar daddy». 


Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...